NAJNOVIJESUTRA U KLUBU PULSKE FILMSKE TVORNICE

Filmski mini maraton i radionica filmske kritike


Mini maraton istarskog kratkog filma "2x3" donosi po dva dokumentarna, igrana i animirana filma koji su producirani u Istri i(li) koji su o Istri

 

Sutra u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice na programu Mini maraton istarskog kratkog filma "2x3" u sklopu kojeg će biti prikazana po dva dokumentarna, igrana i animirana filma koji su producirani u Istri i(li) koji su o Istri.je

Prvi blok započet će malo poznatim filmom Tomislava Radića "Župnik iz Oprtlja" o svećeniku Zvonimiru Brumiću koji je imao važnu ulogu u pripojenju Istre matici zemlji. Igrani film predstavlja komedija "U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga" redateljice Karle Lulić koji govori o mukama svećenika Petra o potrazi za sladoledom u selu kršćanskih fanatika. Animiranim filmom Martina Babića "Jure Grando – štrigun iz Kringe" bit će zatvoren prvi blok.

Na početku drugog bloka bit će prikazan "Izravan prijenos", još jedan dokumentarni film Tomislava Radića iz njegovog ciklusa "Istrani". Film prati težačku obitelj iz unutrašnjosti Istre koja očekuje izravni televizijski prijenos iz kazališta povodom prokopavanja tunela kroz Učku. U komediji Alda Tardozzija "Siguran Let" zbog vijesti o otmicama i avionskim nesrećama obitelj se želi podijeliti u dva aviona, ali nastaje burna rasprava i na vidjelo izlaze obiteljske nesuglasice. Višestruko nagrađivanim animiranim filmom "Manivald" redateljice Chintis Lundgren o ljubavnom trokutu između neiskusnog lisca, njegove mame i seksi mladog vuka završit će drugi blok. Ulaz je besplatan, a cijeli program traje nešto više od dva sata.

Navedeni filmovi će se analizirati i o njima pisati u sklopu Radionice filmske kritike koja će se održati od 21. do 23. rujna pod vodstvom filmske kritičarke Višnje Vukašinović. Cilj ove besplatne radionice je osposobiti odabrane polaznike za pisanje kraćih filmskih kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu.

Polaznici će tijekom radionice uz teorijsku poduku napisati vlastiti autorski tekst o jednom od filmova mini maratona u četvrtak, a najbolji radovi polaznika bit će objavljeni na stranicama Kulturistre. Svi zainteresirani se mogu prijaviti do srijede 19. rujna do ponoći. U prijavnici (http://www.pulskafilmskatvornica.hr/prijave/prijava-na-radionicu-filmske-kritike/) pored osnovnih podataka potrebno je poslati i kratki tekst o jednom od filmova koji će biti prikazani u četvrtak u sklopu Maratona. Tekst mora imati približno 2000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova), a na osnovu poslanih radova odabrat će se sedam do osam polaznika radionice.

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam