SPLIT

Festival mediteranskog filma Split od 16. do 25. lipnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


?Festival mediteranskog filma Split ?(FMFS) održat će se od 16. do 25. lipnja, a za 15. izdanje organizatori najavljuju proširenje programa koji će se održavati na četiri lokacije.

Festival će se osim u Ljetnom kinu Bačvice, Kinoteci Zlatna vrata i na platou ispred Doma mladih, održavati i na sjeveroistočnom bastionu tvrđave Gripe.

Ove godine Festival se prvi put održava uz potporu Kreativne Europe potprograma MEDIA, kojim Europska komisija potiče filmske festivale, što je organizatorima omogućilo programsko širenje festivala.

U sklopu novoga programa "Parangal" prikazivat će se filmovi kinematografij?a izvan mediteranskog bazena, a u sklopu programa za djecu i mlade prikazivat će se filmovi namijenjeni različitim uzrastima.

?"?Zahvaljujući potpori Kreativne Europe osnažit ćemo i program industrije nizom radionica i predavanja namijenjenih filmskim profesionalcima koji će u Split doći upravo zbog FMFS-a. Sve to garancija je povratka festivalskog 'šušura' koji nam je nedostajao ove zadnje dvije godine?", rekao je direktor festivala Alen Munitić?.

Novi vizualni identitet festivala napravio je splitski dizajner Karlo Kazinoti kojemu je, kako je rekao, želja bila da ovogodišnji plakat koloritom bude drukčiji nego prethodnih godina, ali da i dalje "priča svoju mediteransku priču".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of