RIJEKA

Festival europske kratke priče otvara se 4. listopada u Rijeci

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Festival europske kratke priče (FEKP), koji se ove godine odvija zajedno s Hay festivalom u Rijeci i Zagrebu, otvorit će se 4. listopada u Exportdrvu u Rijeci online razgovorom s piscima Aleksandrom Hemonom i Semezdinom Mehmedinovićem, najavljeno je u petak.  

 Pročelnik Odjela riječke gradske uprave za kulturu Ivan Šarar je na konferenciji za novinstvo izrazio zadovoljstvo što se u Rijeci, unatoč svim nepovoljnim okolnostima, u godini Europske prijestolnice kulture organiziraju dva važna i dobra književna festivala, uz ovaj i nedavno zaključeni Vrisak.

Događanja u sklopu Europskog festivala kratke priče i Hay festivala održavat će se u fizičkom i digitalnom prostoru, zbog nemogućnosti gostovanja uživo, rekao je.

 Kreativni direktor FEKP-a Roman Simić istaknuo je da su među njima vrlo značajna književna imena poput Irvinea Welsha, Hanifa Kureishija, Elifa Shafaka i Yana Martella. 

 Tako će se u riječkom Exportdrvu priređivati online razgovori s njima i još nekoliko književnika iz svijeta, a osobno će nazočiti razgovorima sedam autorica, sudionica projekta Europa 28 - žene o budućnosti Europe. 

 FEKP se održava pod nazivom Luka različitosti i dio je programa projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.  

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater