U PULSKOJ FILMSKOJ TVORNICI

DOKUMENTARNI FILM Večeras "Bergman: jedna godina, jedan život"

| Autor: B. Ć. J.

Projekcija dokumentarnog filma "Bergman: jedna godina, jedan život" bit će održana večeras u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice u Stiglichevoj ulici 12. Ulaz na projekciju je besplatan.

- Godine 1957. Ingmar Bergman navršava 39 godina. Kao već etablirana figura svjetske kinematografije, te godine objavljuje svoja dva remek-djela, "Sedmi pečat" i "Divlje jagode". Napisao je i snimio "Na pragu života", režirao dva hvaljena kazališna komada, radio na radiju i televiziji, a prolazio je i drame u privatnom životu. U obilježavanju stote godišnjice rođenja velikog autora, švedska redateljica Jane Magnusson uzima tu iznimno plodnu godinu kao polaznu točku za istraživanje Bergmana kao čovjeka, u svoj kompleksnosti njegove ličnosti, ističe se u najavi filma koji je proglašen najboljim europskim dokumentarnim filmom 2018. godine na festivalu u Cannesu i San Sebastianu.

Inače, "1957. je bila i godina kada je Bergman upoznao Käbi Laretei i Ingrid von Rosen, koje će postati njegova četvrta i peta supruga, dok je istovremeno bio zaokupljen intenzivnom aferom s Bibi Andersson, glavnom glumicom u dva filma te godine. Njegov brak s novinarkom i lingvisticom Gun Grut raspada se. Bergman jedva viđa šestero djece koje je već imao s tri različite žene..."


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum