POŽEGA/ZAGREB

Do daljnjega odgođen Hrvatski festival jednominutnih filmova

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Do daljnjega se odgađa 28. Hrvatski festival jednominutnih filmova i njegova posebna kategorija, Teen Minute koji su se trebali održati u Požegi od 27. do 31. svibnja, objavljeno je u utorak na mrežnoj stranici Festivala.

Svi smo svjesni da ih zbog svjetske zdravstvene krize nije moguće održati u planiranom terminu. Dobra je vijest da je zaključni rok za slanje filmova (sa 15. travnja) produžen do 22. svibnja, navode organizatori

"Čuvajte se, snimajte filmove i šaljite nam ih. Mi ne odustajemo i nadamo se da ćemo biti u mogućnosti vidjeti se na festivalu u Požegi u rujnu ove godine", poručuju organizatori.

Hrvatski festival jednominutnih filmova, najstariji međunarodni filmski festival utemeljen u Republici Hrvatskoj, njeguje specifičnu formu – jednu minutu koja je, bez obzira na žanr, itekako izazovna i poticajna za kreativnost autora.

Posebna kategorija ovogodišnjeg festivala jest "Teen Minute", namijenjena mladim autorima od 15. do 19. godine, a zadana je tema "Međugeneracijska solidarnost".


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom