ZAGREB

Dječji festival ZGodionica počinje 26. kolovoza na Bundeku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ovogodišnji, peti po redu dječji festival ZGodionica, održavat će se od 26. kolovoza do 11. rujna na zagrebačkom jezeru Bundek  s bogatim i zabavnim programom za djecu, ali i za njihove roditelje, najavili su u srijedu organizatori.

Otvorenje festivala obilježit će veliki znanstveni show u 18 sati, a prvi dan posjetitelje očekuje i predstava Šarenog svijeta, igrokaz o Labelku, radionica ručnih radova, "Crveni nosovi", dječji disko i zabava na sportskoj livadi.

U sklopu programa festivala održat će se besplatne radionice, sportske aktivnosti, igre i animacije te ugostiteljska livada s grickalicama i pićima, ali i veselom, šarenom scenografijom.

Sportska će livada ugostiti zagrebačke sportske klubove, a djeca će imati priliku naučiti više o olimpizmu i olimpijskim vrijednostima, squashu, badmintonu, košarci, crossfitu i sl. Osim toga, moći će se zabaviti uz program "Odmorko" Školskog športskog saveza grada Zagreba, dok će za sve ljubitelje adrenalina biti postavljene dvije linije zipa.

Uz znanstvene radionice A-Ha pokusa i plesne radionice Universe Dance Crewa, održat će se i Harry Potter radionice te one Hrvatskog prirodoslovnog muzeja. Na programu će se još naći i slikaonica s mlijekom i pjenom za brijanje, ples na svili, sadnja i njega biljaka, crtanje grafita te upoznavanje sa zdravom prehranom.

Ovom prilikom na Bundeku će se naći i učitelji Škole engleskog jezika Helen Doron, mađioničar Japa te veseli klaunovi Crveni nosovi. Također, ove se godine ZGodonici pridružuje baka pletilica uz koju će djeca, osim usvajanja vještina baratanja iglicom i koncem, naučiti ponešto i o zaboravljenim tehnikama poput makramea, ističu organizatori.

Kao i prethodnih godina, posjetitelji mogu očekivati kazališne predstava Ivice i Viktora iz "Šarenog svijeta", dječji disko  te priče  za laku noć koje će pričati tete pričalice iz udruge Smiješak za sve.

Ulaz na festival, kazališne predstave te sudjelovanje u radionicama i sportskim aktivnostima ne naplaćuju se.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini