akcija

Darivanje knjiga iz plavog Topolina

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Snimio Danilo MEMEDOVIĆ

U povodu Dana zaljubljenih, Valentinova, održana je jedna hvalevrijedna akcija u samome srcu Pule. Naime, osim Valentinova, 14. veljače je i Međunarodni dan darivanja knjiga. Budući da se osim u drage ljude možemo zaljubiti i u gradove, prirode, glazbu, knjige, Ornela Benčić Žerić, Božo Simović i jedan mali plavi Topolino, u suradnji sa Sveučilišnom knjižnicom u Puli, darovali su svim zainteresiranima knjige.

Na Portarati, uz taj preštosni plavi Topolino, prolaznici su sa zanimanjem gledali knjige.

- Ovdje smo donijeli knjige koje nam naši korisnici i prijatelji doniraju, stotinjak naslova. Inače, imamo i četiri kućice za knjige, na Valkanama, u Valbandonu, na Velom Vrhu i u Rapcu, gdje svi zainteresirani mogu ostaviti knjige. Najprije smo mislili napraviti tu akciju u Sveučilišnoj knjižnici, no potom smo se odlučili da je bolje da bude vani, u samome srcu grada, a lijepo vrijeme nas je poslužilo, kazala je Ornela Benčić Žerić.

Naslovi su bili zbilja raznoliki, od Clivea Cusslera, Balote, naslova na njemačkom, talijanskom, engleskom, francuskom, djela iz zavičajne književnosti, pa sve do „Pedeset nijansi mračniji“ u originalu. Prolaznici su sa zanimanjem gledali knjige, neki nisu mogli vjerovati da se poklanjaju. Zbilja lijepa književna gesta tijekom dana zaljubljenih. Pa na koncu, zašto ne početi odmah ljubav s knjigom.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini