ZAGREB

Dan Brown najavio prvu glazbenu slikovnicu za djecu "Divlja simfonija"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Američki pisac trilera Dan Brown, jedan od najpoznatijih svjetskih književnika, objavit će krajem ove godine svoju prvu slikovnicu "Divlja simfonija", koja uključuje glazbu što ju je skladao sâm autor, u izvedbi Zagrebačkog festivalskog orkestra iz Hrvatske.

Interaktivna multimedijska slikovnica "Divlja simfonija" bit će dostupna na američkom tržištu od prvoga rujna 2020., a njezino će objavljivanje biti popraćeno i Brownovim prvim službenim glazbenim djelom od početka karijere – dječjim albumom klasične glazbe koji će djeci i odraslima omogućiti novo, zanimljivije, višeosjetilno iskustvo zajedničkog čitanja.

Kao dugogodišnjega glazbenika, Browna su nadahnule klasične simfonijske priče za djecu poput "Peće i vuka", ali i mnoge slikovnice iz njegova djetinjstva.

U "Divljoj simfoniji" Brown kombinira glazbu i pisanu riječ za novi naraštaj mladih, koristeći se najmodernijom tehnologijom, priopćeno je iz izdavačke kuće V.B.Z, koja će objaviti hrvatsko izdanje slikovnice.

"Obožavam pripovijedanje i u svojim romanima uvijek nastojim ispreplesti raznolike teme", objašnjava Brown. "Bio sam uzbuđen što sam s 'Divljom simfonijom' mogao nastaviti nadograđivati tu ideju i osmisliti uistinu slojevito iskustvo, koristeći se istodobno trima različitim izričajima: likovnom umjetnošću, glazbom i riječima. Baš kao što opera zaokuplja svoju publiku prekrasnom scenografijom, dramatičnom glazbom i libretom, tako i 'Divlja simfonija' nastoji postati gozba koja istodobno zaokuplja oči, uši i um", dodao je.

"Divlja simfonija" jedinstvena je i zabavna interaktivna multimedijska slikovnica u kojoj zaigrani Maestro Miš svojim pouzdanim dirigentskim štapićem vodi čitatelje u posjet brojnim životinjskim prijateljima, od geparda i klokana do slonova i plavetnih kitova.

"Svaka prekrasno oslikana stranica ove dječje knjige bit će posvećena jednoj životinji i pružat će djelić duboke mudrosti za bolje snalaženje u životu. Djeca i odrasli moći će uživati u ovoj bezvremenoj interaktivnoj slikovnici na tradicionalan, klasičan način ili odabrati da uz čitanje poslušaju originalne glazbene kompozicije, po jednu za svaku životinju, u obliku njezina glazbenog portreta, koristeći se besplatnom interaktivnom aplikacijom za pametne telefone koja producira prikladnu pjesmu za svaku stranicu", ističu iz V.B.Z.-a.

Slikovnicu je ilustrirala poznata mađarska ilustratorica Susan Batori, čije su ilustracije prožete humorom prikladnim za dječji uzrast, a sadržavat će i dodatne tragove i zagonetne kodove za zainteresirane čitatelje svih uzrasta. U trenutku objavljivanja, popratna glazbena aplikacija bit će dostupna za besplatno preuzimanje preko stranice wildsymphony.com i s pomoću QR koda u samoj slikovnici.

Glazbu za slikovnicu izvodi Zagrebački festivalski orkestar (Zagreb Festival Orchestra) iz Hrvatske, a snima i producira američka diskografska i producentska tvrtka PARMA Recordings. Album "Divlja simfonija" bit će objavljen istodobno s knjigom, a bit će dostupan preko svih glavnih digitalnih platformi.

Slikovnica će biti objavljena 1. rujna 2020., a dosad je dogovoreno njezino objavljivanje u dvadeset sedam zemalja. Hrvatsko izdanje slikovnice objavit će nakladnik V.B.Z., dugogodišnji izdavač svih djela Dana Browna u Hrvatskoj.

Datum svjetske premijere koncerta "Divlje simfonije" bit će objavljen naknadno, kao i datumi koncerata sa simfonijskim orkestrom koji će biti održani u desecima zemalja diljem svijeta, pa tako i u Zagrebu.

Dan Brown autor je brojnih svjetskih bestselera, poput romana "Da Vincijev kod", "Inferno", "Izgubljeni simbol", "Anđeli i demoni", "Velika obmana" i "Postanak", koji su prodani u 220 milijuna primjeraka i prevedeni na više od pedeset jezika. Diplomirao je na Amherst Collegeu i Phillips Exeter Academy, gdje je predavao engleski jezik i kreativno pisanje prije nego što se potpuno posvetio pisanju. Trenutačno živi u Novoj Engleskoj.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini