BJELOVAR

Bjelovar: Projekcijama u dvorištu zgrada nastavljen DOKUart

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Projekcijom kratkometražnih i srednjemetražnih dokumentarnih filmova „Žica života”, „Zimski san u Lukomiru” i „Ja mogu da govorim” u dvorištu jedne od najvećih bjelovarskih zgrada u subotu navečer nastavljen je ovogodišnji Skoro 15. DOKUart.

Ove je godine, podsjetimo, na programu trebao biti jubilarni 15. DOKUart, no zbog pandemije koronavirusa klasični festival odgođen je za sljedeću godinu, a osmišljen je posve novi format i program prilagođen novonastalim okolnostima. 

Umjesto u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru, festival se održava na četiri lokacije na otvorenom - počeo je sredinom srpnja u bjelovarskom parku, sada je na redu DOKUart u susjedstvu, a do kraja ljeta na rasporedu su i DOKUart pod zvijezdama te DOKUart drive-in kino.

Tako su u dokumentarnom programu koji je odabrala selektorica festivala Rada Šešić već mogli uživati stanari zgrada u Mihanovićevoj ulici, a mnogi od njih izašli na svoje balkone i prozore i na taj način podržali festival koji im je stigao u susjedstvo.

Bez obzira na novo okruženje, bjelovarska publika još jednom je potvrdila da voli dokumentarni film i da ima povjerenje u izbor selektorice koja je i ove godine za Bjelovarčane pažljivo izabrala aktualne kratke i duge dokumentarne filmove sa svih strana svijeta.

Vrijedi spomenuti i da je izbor filmova prilagođen gledanju na otvorenom što znači da su se organizatori fokusirali na fabularnost i dramatiku, a manje na delikatnost fotografije i istančanost dizajna zvuka. U sklopu Skoro 15. DOKUarta prikazuje se 14 filmova, uključujući i tri hrvatske premijere.

DOKUart pod zvijezdama održat će se 28. ili 29. kolovoza, a DOKUart drive-in kino od 11. do 13. rujna.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom