ZAGREB

Besplatni ulaz u NNMU za Međunarodni dan muzeja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nacionalni muzej moderne umjetnosti (NNMU) osigurat će svojim posjetiteljima za Međunarodni Dan muzeja, koji se obilježava 18. svibnja, besplatno razgledavanje novog postava i izložbi.

Kako je najavljeno, uz novi kronološki postav zbirke tog muzeja od 1850. do 2021., moći će se razgledati i njezin fenomenološki postav prezentiran kroz izložbu "Predsuvremena akcija  - postmoderna reakcija" te izložbu "Spone  - Zagrebačka likovna akademija i slovenski umjetnici između dvaju ratova".

Potonju je Nacionalni muzej moderne umjetnosti organizirao u suradnji s Galerijom Božidar Jakac iz Kostanjevice na Krki i Akademijom likovnih umjetnosti iz Zagreba.

Kroz novi kronološki postav zbirke posjetitelji će imati stručno vodstvo, s početkom u 11 sati, a likovna radionica "Monokrom",  inspirirana izložbom "Predsuvremena akcija  - postmoderna reakcija", održat će se od od 17 do 18,30 sati.

Broj prisutnih na vodstvu i radionici strogo je ograničen na pet osoba, pa je obavezno prijaviti svoj dolazak voditeljici  Pedagoškog odjela NMMU Iris Poljan, najkasnije do 17. svibnja, na e-mail: iris.poljan@modgal.t-com.hr

Izložbu riječkog umjetnika Igora Eškinje, „Sanjaju li biljke sutrašnjicu?“,   u Galeriji „Josip Račić“ u Margaretskoj ulici također će se moći razgledati uz besplatan ulaz.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater