KARLOVAC

Austrija Slovencima u Sloveniji i Hrvatskoj donirala knjige na slovenskom jeziku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Knjige slovenskih i austrijskih autora na slovenskom jeziku u vrijednosti od ukupno 50.000 eura dodijelila je Austrija nevladinim i neprofitnim institucijama u Sloveniji i Središnjoj knjižnici Slovenaca u Republici Hrvatskoj, koja se nalazi u Karlovcu, priopćeno je u srijedu iz karlovačke Gradske knjižnice.

Riječ je o više od 2.000 primjeraka knjiga razne tematike, s tim da je za slovensku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj karlovačka knjižnica dobila bon u vrijednosti od 5.000 eura, rekla je Hini  voditeljica Središnje knjižnice Slovenaca Vedrana Vrana.

Dio je to 19-godišnje kampanje „Darujmo knjige“ kroz koju su austrijski Ured saveznog kancelara i Mohorjeva družba iz Klagenfurta do sada donirali više od 53.000 primjeraka knjiga nevladinim organizacijama koje djeluju u Republici Sloveniji i različitim slovenskim društvima izvan granica Slovenije.

Predsjednik Mohorjeve družbe iz Klagenfurta dekan Ivan Olip poručuje tim povodom da je ponosan što se ovom kampanjom može nastaviti očuvanje slovenskog jezika i kulture.

Fond građe Središnje knjižnice Slovenaca u Karlovcu čini oko 6.500 svezaka knjiga, periodike, audiovizualne i elektroničke građe, što je na raspolaganju svim korisnicima, a dostupna je i za međuknjižničnu posudbu i redovno se distribuira u slovenska društva diljem Hrvatske na korištenje njihovim članovima. Cjelokupni fond je računalno obrađen i dostupan je za pretraživanje korisnicima na mrežnim stranicama Knjižnice.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum