BOGAT PROGRAM SUTRA U BALAMA

ART SIMPOZIJ: Rajski vrt i jazz koncert H.J. Roedeliusa i Jurija Novoselića - Kuzme

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
H.J. Roedelius (1934.) osnivač je berlinske elektronske scene 1970-ih

H.J. Roedelius (1934.) osnivač je berlinske elektronske scene 1970-ih


Bogat program ovogodišnjeg Art Simpozija u Balama za sutra najavljuju organizatori ove osebujne manifestacije. U 20 sati u atriju Žute kuće u Balama bit će otvoren Rajski vrt, a u 21.30 slijedi jazz koncert u legendarnoj jazz konobi Kamene priče.

Sedam dana u svibnju, dvanaest je mladih umjetnica i umjetnika s Odsjeka za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu stvaralo i istraživalo Bale i zadanu temu rajskog vrta pod vodstvom Nicole Hewit. U našem dvorištu ostvarili su originalno umjetničko djelo koje vrijedi doživjeti, najavljuje Tomislav Pavleka, organizator Art simpozija otvaranje Rajskog vrta.

Nakon otvorenja izložbe, u 21.30 sati u Kamenim pričama njemački glazbenik Hans Joachim Roedelius predstavit će svoje skladbe na klaviru u pratnji Jurija Novoselića - Kuzme na saksofonu.

H.J. Roedelius (1934.) osnivač je berlinske elektronske scene 1970-ih. S Dieterom Moebiusom i Konradom Plankom osnovao je grupu Kluster, kasnije Cluster. Zajedno s Michaelom Rotherom (Neu!, Kraftwerk) osnovao je grupu Harmonia, čija se glazba dugo vremena povezivala s njemačkim Krautrockom. I danas nastupa po cijelom svijetu, i samostalno, i s gostima.

Jurij Novoselić-Kuzma (1959.) zagrebački je saksofonist i klavijaturist. Bio je član i suradnik mnogih grupa s početka 1980-ih (Film, Haustor, Disciplina Kičme…).Od 1996. godine član je grupe Psihomodo Pop. H.J. Roedeliusa upoznao je na zagrebačkom Eurokazu 1992. godine i od tada gotovo svake godine zajedno nastupaju u Europi i inozemstvu.

- Dva jedinstvena, vrhunska umjetnička događanja u jednoj večeri osigurat će vam doživljaj koji ćete dugo pamtiti, kaže Tomislav Pavleka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum