"Hotel Portofino"

I treća sezona britanske serije snima se na Kvarneru

| Autor: Hina
Konferencija povodom snimanja serije "Hotel Portofino" (Snimio Goran Kovacic/Pixsell)

Konferencija povodom snimanja serije "Hotel Portofino" (Snimio Goran Kovacic/Pixsell)


I treća sezona britanske povijesne dramske serije „Hotel Portofino“ snima se od lipnja do rujna na lokacijama u Lovranu, Opatiji, Klani, Rijeci, Istri i Zagrebu, rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u riječkoj Gradskoj upravi.

Kako je rečeno, uspješna britanska serija ITV-a i Britboxa „Hotel Portofino,“ u režiji Adama Wimpennyja i Jona Jonesa, snima se na kvarnerskom području već tri godine. To je najveći filmski projekt na području Primorsko-goranske županije i Hrvatske, koji promiče Kvarner na brojnim tržištima na kojima je planirano prikazivanje serije.

Uz više drugih audiovizualnih djela snimljenih na tom području proteklih godina, snimanje serije „Hotel Portofino“ pozicionira Primorsko-goransku županiju među najatraktivnije lokacije u Hrvatskoj za strane i domaće filmske produkcije.

Miodrag Sila iz produkcijske kuće Drugi plan podsjetio je da su u Rijeci, gdje se osjećaju dobrodošlima, a uvjeti za snimanje su izvrsni, već snimali seriju „Novine.“ Istaknuo je važnost britanske serije, na kojoj su gotovo svi članovi filmske ekipe iz Hrvatske.

Location manager Dean Lalić ponosan je što se „Hotel Portofino“ snima na riječkom području, ističući da se tamo puno snima zahvaljujući ljepotama i raznolikosti kraja, a ponajprije ljudima, od onih u lokalnoj samoupravi, državi do privatnih osoba.

Sljedećih dana snimat  će se u Državnom arhivu u Rijeci, Guvernerovoj palači, na Trgu Riječke rezolucije, Trgu Grivica i drugim lokacijama.  

Tanja Ladović Blažević iz Hrvatskog audiovizualnog centra (HAC) kazala je da HAC projekt prati financijskim poticajima i naglasila doprinos hrvatskih filmskih djelatnika, a projektom se Rijeka i Kvarner potvrđuju kao odlične lokacije za snimanje.

Očekuju da će se ove godine u Hrvatskoj snimiti najmanje 14 projekata, nekoliko u Primorsko-goranskoj županiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum