PULA

Pula: "Barbie" u pulskoj Areni

| Autor: Hina
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


U sklopu ovogodišnjeg 70. Pulskog filmskog festivala, u četvrtak navečer u pulskoj Areni prikazuje se film "Barbie", senzacija o kojoj bruji cijeli svijet ubog koje će antički amfiteatar zasjati u ružičastoj boji, najavljuju iz Pula Film Festivala.  

Ironično viđenje najpopularnije lutke u filmskoj verziji donosi američka redateljica Greta Gerwig, feministkinja koja je ujedno autorica filmskih hitova "Lady bird" i "Male žene".
Pulska će publika tek nekoliko dana nakon svjetske premijere u Areni moći na velikom platnu pratiti dogodovštine popularne Barbie koju utjelovljuje Margot Robbie, a koja zajedno s Kenom kojeg tumači Ryan Gosling, zajedno kreće u avanturu za "pronalaskom istinske sreće"« iz Barbielanda u stvarni svijet.

Film je to koji će se, kako je najavljeno u traileru, "svidjeti onima koji vole, ali i koji mrze Barbie". Naime, dok kritičari kažu da je lutka Barbie isprala mozak generacijama mladih djevojaka nedostižnim idealom ljepote i mršavosti, drugi je vide kao figuru ženske emancipacije kroz figure poput astronautkinje Barbie i Barbie kirurginje.

Projekcija filma zakazana je za 23.30 sati , a uoči prikazivanja filma pod zvjezdanim nebom bit će prikazan animirani film "Cvrčak i mravica" redatelja Luke Rukavine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini