ZAGREB

Hvaljeni hrvatski i europski filmovi u Ljetnom kinu Martin

| Autor: Hina
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ljetno kino Martin donosi ovo ljeto  izbor hvaljenih hrvatskih i europskih filmova svih žanrova, najavljujući  pritom otvaranje kina za programe tijekom cijele godine.

Veliko platno Ljetnog kina Martin podiže Kuća Klajn smještena u centru Klanjca, prostor boravka, kreacije i izvedbe namijenjen umjetnicima, kreativcima i ljubiteljima umjetnosti.

"Klanjčanke, Klanjčani i njihovi gosti imat će prilike besplatno pogledati neke od najuspješnijih domaćih i europskih filmskih igranih, dokumentarnih i animiranih  hitova", najavljeno je.

Program 15. srpnja otvara komedija Gorana Dukića “Nosila je rubac črleni” koja je posebno je zainteresirala sjeverozapad Hrvatske i Hrvatsko zagorje gdje je i snimana. Riječ je o duhovitom i zabavnom filmu, prvom dugometražnom igranom filmu na kajkavskom nakon pola stoljeća.

Za 16. srpnja najavljen je “Trokut tuge”, razuzdana satira o klasnim ulogama i neukusu ekstremnog bogatstva, koja je redatelju Rubenu Östlundu donijela već drugu Zlatnu palmu u Cannesu.  

Vikend poslije prikazuje se “Stric”, debitantski triler s elementima apsurda Davida Kapaca i Andrije T. Mardešića, u kojem naslovnu ulogu tumači srpski glumac Miki Manojlović, a tu su još Ivana Roščić, Goran Bogdan i Roko Sikavica. 

Program se nastavlja svakog vikenda do početka rujna, a na repertoaru su, među ostalim, inkluzivna projekcija kultnog “H8”, dokumentarci "Medena zemlja“, "Glasnije od oružja“ i "Lijepo mi je s tobom, znaš“, film za djecu i mlade “Dnevnik Pauline P.”, animirani “Cvrčak i mravica”, "Moj život kao Tikvica" Claudea Barrasa i "Nevjerojatni Maksim" Tobyja Genkela te prva hrvatska zombi komedija, "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" Predraga Ličine.

Tim projektom najavljuje se i kraj radova na revitalizaciji klanječkog kina Martin, nekada poznatog i kao Jedinstvo koji će ponovno postati mjesto za filmske projekcije, edukativne programe, treninge, seminare, okupljanja.

Dio programa Kućnog kolektiva i Kuće Klajn klanječka je publika već imala prilike upoznati ljetnim programima Kino pred Kućom, Radionice oko Kuće, Suvremeno u Zagorju, a sada najavljuju i filmski program cijele godine. 

Posjetitelje se poziva da ponesu dekice, jastučiće i 'štokrline' te u jedinstvenoj atmosferi provede ljetne vikende uz dobre filmove, a detalji o programu nalaze se na www.kucaklajn.com i društvenim mrežama Kuće Klajn.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum