ZAGREB

Ljetni dani ZFF-a: Premijera filma "Crveno nebo"

| Autor: Hina
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Drugi dio programa Ljetni dani ZFF-a održat će se od 19. do 22. srpnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac, a uz ostalo bit će prikazan novi film njemačkog redatelja Christiana Petzolda, drama "Crveno nebo" nagrađena Srebrnim medvjedom na Berlinalu, najavili su iz Zagreb Film Festivala.

"Crveno nebo" je drugi najavljene Petzoldove Trilogije o elementima, koja je počela obradom mita o vodenoj vili Undine, filmom prikazanim na Zagreb film festivalu 2021. Mladi romanopisac Leon (Thomas Schubert) planira provesti mirno radno ljeto u vikendici u društvu prijatelja, međutim ono postaje ispunjeno požarima, emotivnim, ali i pravim. Film se bavi temama umjetnosti, međuljudskih odnosa, seksualnosti i prijateljstva, a na programu je u srijedu, 19. srpnja.

Teme ljubavi, gubitka, dužnosti i usamljenosti prepliću se u filmu "Ljubavni život" Kôjija Fukade inspiriranom istoimenom pjesmom japanske pop i jazz kantautorice Akiko Yano iz 1991., koji je na programu 20. srpnja. Ova dirljiva obiteljska saga pripovijeda o supružnicima Taeko i Jiru koji vode miran život s Taekinim šestogodišnjim sinom Keitom. No, iznenadna tragedija neočekivano suočava mladi bračni par s njihovom ljubavnom prošlošću, pa se tako u Taekin život vraća dječakov otac Park.

Iz ZFF-a najavljuju i romantičnu filmsku posvetu Parizu 80-ih, film "Noćni putnici" u režiji Mikhaëla Hersa s Charlotte Gainsbourg u glavnoj ulozi, premijerno prikazan na prošlogodišnjem Berlinalu. Film najavljen kao zavodljiva i optimistična drama o samohranoj majci koja u okrilje svog doma prihvaća tinejdžericu bez doma, prikazat će se 21. srpnja.

Subotnja večer, 22. srpnja rezervirana je za "Trokut tuge", komediju švedskog autora Rubena Östlunda koja je obilježila prošlu filmsku sezonu. Zlatnom palmom Cannesa ovjenčana satira suvremenog kapitalizma bila je nominirana za Oscara u kategorijama najboljeg filma, režije i originalnog scenarija, a osvojila je četiri “europska Oscara” – za najbolji film, režiju, scenarij i glumca (Zlatko Burić – Kićo).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini