Sara Salamon večeras u vodnjanskoj Apoteci

Izložba "Arheološke iskopine jedan, dva i tri"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Izložba "Arheološke iskopine jedan, dva i tri"

Izložba "Arheološke iskopine jedan, dva i tri"


Sara Salamon predstavit će se večeras u vodnjanskoj Apoteci izložbom "Arheološke iskopine jedan, dva i tri". "Arheološke iskopine" započinju kao mobilna javna instalacija koja se kao lažno obećanje pojavljuje u zagrebačkim kvartovima i sporo pomiče svaki dan za jedan metar. U protekle tri godine, doživjele su transformacije u različitim gradovima i prijevode u medijima i izložbenim prostorima.

Prva "iskapanja" inspirirana su novinarskim člankom iz The Guardiana "'Millennia of human activity': heatwave reveals lost UK archaeological sites" u kojem, ironično, engleski turizam i povijesna istraživanja cvjetaju pod klimatskim promjenama i toplinskim zatopljenjem koje otkriva građevine ispod zelene trave.

Može li prostor izvoditi? Nastali radovi artikuliraju nestabilnu atmosferu i tenziju u odnosu promatrača, prostora, objekata i materijala, napisao je u najavi Marko-Luka Zubčić. Suradnik za automatizaciju objekata je Hrvoje Spudić.

Sara Salamon, rođena 1991. u Rijeci, diplomirala je na smjeru Medijskih umjetnosti i praksi na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Djeluje u poljima različitih umjetničkih praksi, kao vizualna umjetnica, snimateljica i montažerka. Izložba će biti otvorena do 22. srpnja, a financira se sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Grada Vodnjana, Istarske županije i Turističke zajednice Grada Vodnjana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater