VARAŽDIN

Odabrani pobjednici 14. Vafi & Rafi festivala

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Odabrani su pobjednici ovogodišnjeg 14. Vafi & Rafi - internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih, a dvije nagrade odlaze u Zaprešić te po jedna u Dubravu i Poljsku, objavljeno je u subotu u Varaždinu.

Ove su godine za Festival koji organizira varaždinska udruga Vanima uz suorganizaciju Javne ustanove u kulturi Art-kino iz Rijeke bila prijavljena 1043 filma iz 95 zemalja, a selekcijske su komisije odabrale njih 166 za službena natjecanja koja su održana u Rijeci i u Varaždinu.

„Filmovi su bili stvarno super i jako smo zadovoljni s tim dijelom, brojem prijava i brojem zemalja iz kojih su nam filmovi stigli. Ove smo se godine fokusirali na to da škole i vrtići posjećuju projekcije i to je bilo super, a projekcije je u Rijeci i Varaždinu pogledalo više od 1200 djece”, rekao je Hini direktor festivala Hrvoje Selec.

Žiri je između 97 filmova u službenoj konkurenciji VAFI sekcije odlučio da prve nagrade idu filmovima 'Različitost spašava' grupi autora iz FKVK Zaprešić u MINI kategoriji, 'Autobusna stanica' Narodnog sveučilišta Dubrava u MIDI kategoriji te 'Cijena' iz Poljske u MAXI kategoriji.

Članice žirija Plavog VAFI-ja prvu nagradu dodijelile su filmu 'Različitost spašava' FKVK Zaprešić, uz napomenu da film na duhovit i dječje razigran način progovara o temama različitosti, tolerancije, pravu djeteta na izražavanje svojeg mišljenja i važnosti participacije u donošenju odluka koje utječu na njihov život.

Osim u besplatnim projekcijama, djeca i mladi mogli su sudjelovati na dvije radionice animiranog filma održane tijekom varaždinskog dijela festivala.

Vafi & Rafi je održan pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Varaždina, Grada Rijeke i Varaždinske županije, a uz pomoć Hrvatskog filmskog saveza, ASIFA Hrvatske, Dječje kuće, POU Varaždin i kina GAJ u ulozi suorganizatora.

Ove je godine partner Vafi & Rafi festivala bio svjetski poznati festival animiranog filma Animafest.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum