večeras u 20 sati

"Radovi u tijeku" u Pulskoj filmskoj tvornici

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Radovi u tijeku

Radovi u tijeku


Večeras u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice projekcija je nagrađivanog hibridnog dokumentarnog filma "Radovi u tijeku" kojeg je redatelj José Luis Guerín realizirao sa studentima diplomskog studija kreativnog dokumentarnog filma na Sveučilištu Pompeu Fabra.

Pomičući granice dokumentarnog i igranog filma, Guerín i njegova ekipa tijekom godine i pol pratili su izgradnju zgrade u povijesnoj radničkoj četvrti Raval u Barceloni. Film se manje usredotočuje na praktične aspekte izgradnje zgrade nego na utjecaj koji projekt ima na one koji žive u susjedstvu: starog mornara koji traži sobu u kvartu, par tinejdžera koji živi u obližnjoj zgradi, migranta koji traži posao za sebe i svog sina, marokanske radnike s gradilišta i djevojke iz kvarta…

Prije projekcije film će najaviti, a poslije projekcije će s publikom film analizirati voditelj kluba Marko Zdravković-Kunac.

Program je realiziran u suradnji s Europskom filmskom edukativnom platformom cined.eu i Bacačima sjenki, a program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of