ZAGREB

Nakon Subversive Film Festivala slijedi Subversive Forum

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon završetka Subversive Film Festivala i dodjele u ponedjeljak u Multimedijalnom institutu MaMa počinje 16. Subversive Forum, teorijsko-kritički segment Subversive Festivala.

U narednih osam dana Forum donosi 19 predavanja i diskusija s više od 30 sudionika, koji će promišljati sadašnjost i njezin potencijal za promjene, te propitivati kako razmišljati i raditi na progresivnoj rekonfiguraciji prošlosti, najavljeno je.

Prvi forumski dan započinje uz raspravu "Nepopustljiva misao: u spomen G. M. Tamásu" posvećenu mađarskom filozofu koji je imao velik utjecaj na regionalnu ljevicu, a bio je i redoviti zagrebački gost. 

Razgovorom u kojem će sudjelovati Tijana Okić, Aleksandar Matković i Stipe Ćurković, nastojat će se obilježiti taj utjecaj i Tamásev doprinos razumijevanju ključnih suvremenih političkih trendova i tendencija.

Slijedi panel "Kritika kritičke teorije" na kojem će gosti Subversive Foruma Werner Bonefeld, Ray Brassier i Alexi Kukuljevic pokušati dati odgovor na pitanje je li kritika kritičke teorije danas još upotrebljiva ili je poražena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater