PULA

Otvoren javni poziv za prijavu filmova za 70. Pulski filmski festival

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Pulski filmski festival raspisao je javni poziv za prijavu filmova u Glavni program koji obuhvaća natjecateljske sekcije Hrvatski film i Hrvatska manjinska koprodukcija, izvijestili su u srijedu iz Pula Film Festivala.    

Naime, Pulski filmski festival, koji ove godine obilježava 70. izdanje, održat će se od 15. do 22. srpnja, a poziv za prijavu filmova u Glavni program 70. Pulskog filmskog festivala odnosi se na natjecateljske sekcije Hrvatski film i Hrvatska manjinska koprodukcija. Otvoren je danas, 29. ožujka i traje do 27. travnja u ponoć, s time da pravo prijave imaju svi dugometražni filmovi nastali u 2022. i 2023. godini duži od 60 minuta namijenjeni kinematografskom prikazivanju.

O dobitnicima Zlatnih arena odlučivat će peteročlani ocjenjivački sud, a dodijelit će se njih šesnaest u sekciji Hrvatski film te četiri za filmove iz Hrvatske manjinske koprodukcije.

Umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala Danijel Pek izjavio je da Pula postaje festival hrvatskog dugometražnog filma te kako će "igrani film činiti glavninu programa, premda je festival otvoreni i za iznimna ostvarenja u dugometražnom animiranom i dokumentarnom filmu". 

"Pravo prijave u sekciju Hrvatski film imaju dugometražni filmovi nastali u potpunosti u hrvatskoj produkciji, većinske hrvatske produkcije i manjinske hrvatske koprodukcije u kojima je udio sudjelovanja hrvatskih filmskih umjetnika veći od 50 posto", naveli su iz Pula Film Festivala. Dodali su kako hrvatska manjinska koprodukcija podrazumijeva dugometražne igrane filmove koji se mogu kvalificirati kao službene manjinske hrvatske koprodukcije prema odredbama Konvencije Vijeća Europe o kinematografskoj koprodukciji ili važećim bilateralnim koprodukcijskim sporazumima koje je Republika Hrvatska sklopila s drugim zemljama.

Filmovi se prijavljuju putem online obrasca na mrežnoj stranici Pulskog filmskog festivala s time da filmove mogu prijaviti producenti, redatelji i nacionalna filmska tijela koja imaju pravo i ovlaštenje za zastupanje i prijavljivanje filmova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum