SPLIT

Hommageom Miljenku Smoji završio 16. Pričigin

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


?Hommage?om? Miljenku Smoji "Moglo je i svršit gore"? u Kavani Lvxor na Peristilu u Splitu završio je 16. festival pričanja priča Pričigin, a organizatori festivala najavljuju gostovanja u drugim gradovima, od kojih će prvo biti 21. travnja na Cresu i Lošinju.

Organizatori festivala istaknuli su da je ovogodišnji Pričigin bio najposjećeniji dosad te da je nadmašio sva njihova očekivanja. Izvršna direktorica festivala Maja Vrančić najavila je da nastavljaju u istom ritmu? napomenuvši da je Pričigin brend ?Splita.

Festival produžuje turističku sezonu, rekla je, dodavši da su ponosni na to što je u publici bilo i ljudi iz Zagreba, Zadra i Šibenika. "Iako festival ostaje u Splitu sa svojom publikom, tendencija ?nam je da izađe iz grada ??s posebnim programima s kojima će? publika biti upoznata na vrijeme", najavila je Vrančić.

Pričigin će, dodala je, širiti svoju priču kroz gostovanja u drugim gradovima i mjestima, a prvo će biti 21. travnja, kada odlaze na Cres i u Mali Lošinj. Program će trajati dva dana i bit će svojevrsni "mini Pričigin".

Ovogodišnji su Pričigin 21. ožujka otvorile hrvatske spisateljice i spisatelji pričajući o temi inflacije "Više nego jučer, manje nego sutra", nakon čega je na programu bila autorska večer Amire Medunjanin – "Sevdah kao priča u pjesmi". 

Festival je nastavljen p?rogramom Lijepa vaša: Sram me i stid bilo te pričama turističkih vodiča  u programu "Ajte vi, svitu, lipo doma".

Priče Zagrepčana koji su se preselili na otoke i PR-ovske dogodovštine nasmijavale su publiku trećega dana festivala, a četvrtoga dana splitske spisateljice i spisatelji pričali su o blamaži "Zemljo, otvori se"?, nakon čega je uslijedila autorska večer Rade Šerbedžije.

U subotu ujutro u Gradskoj knjižnici Marka Marulića održan je dječji Pričigin "PriČAgin", a u podne je na Peristilu održan ??program posvećen Miljenku Smoji "Moglo je i svršit gore"?, kojim je festival i završio.

Većina programa održala se u amfiteatru Doma mladih, ulaz na sve programe bio je besplatan, a mogli su se pratiti i uživo na službenom youtube kanalu festivala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum