ZAGREB

Animirani film "Cvrčak i mravica" na senzornim projekcijama

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Program Senzornih projekcija, koji omogućava da i djeca s poteškoćama u razvoju uživaju u filmovima, uz Svjetski dan svjesnosti o autizmu, 2. travnja, predstavlja animirani film "Cvrčak i mravica" Luke Rukavine.

Projekcije će se održati u četiri kina - zagrebačkom Kinu Tuškanac i koprivničkom Kinu Velebit 2. travnja, u varaždinskom Kinu Gaj 1. travnja, te 25. ožujka u Kinu Samobor & POU Samobor.

Pod motom "Kino dostupno svima", senzorne projekcije omogućuju djeci sa senzornim poremećajima da s roditeljima odlaze u kino, ali i brojnoj drugoj djeci kojoj ne odgovaraju zamračena kina, preglasni zvuk i sadržaj upitne kvalitete i poruka.

Projekcijski su programi koncipirani na način da okruženje u koje dolaze djeca bude senzorno optimalno, a izbor filmskih naslova pažljivo je sastavljen kako bi filmovi bili senzorno prihvatljivi u auditivnom i vizualnom smislu, stoji u najavi.

Film "Cvrčak i Mravica" kroz priču o suživotu bučnih cvrčaka i radišnih mrava afirmira različitost kao bogatstvo, promiče razumijevanje „drukčijeg“ kao jednako vrijednog i važnog. 

Kako se napominje, prikladnost ovog filma za senzornu projekciju očituje se u ugodnim bojama, sporijim izmjenama kadrova, te ugodnom glazbom, a poseban značaj ovog filma je u kratkim pjevnim songovima koje djeca vole, te su lako pamtljivi. 

Zbog svojih karakteristika film je prigodan i za manju djecu od 3 godine, te za djecu sa odstupanjima u senzornom području.

U projekt je uključeno još kina diljem Hrvatske, a informacije o novim projekcijama bit će naknadno objavljene na stranicama Hrvatskog filmskog saveza. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum