ĐAKOVO

U Đakovo na 15. Dioniz stiže osam kazališnih akademija sa stotinu studenata

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na predstavljanju programa 15. međunarodnog festivala kazališnih akademija Dioniza, koji će se održati u Đakovu  od 23. do 27. ožujka, u srijedu je najavljeno da na taj festival stiže osam kazališnih akademija sa stotinu studenata.

U đakovačkom Centru za kulturu program su predstavili gradonačelnik Đakova Marin Mandarić, dekanica osječke Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Helena Sablić Tomić, umjetnički voditelj 15. Dioniza Domagoj Mrkonjić te ravnateljica Centra  Sanja Pavleković.

Gradonačelnik Mandarić izrazio je zadovoljstvo što je Đakovo domaćin i 15. Dionizu te je zahvalio Akademiji na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji vezanoj za taj festival.

"U idućih nekoliko dana Đakovo će ugostiti više od stotinu sudionika Dioniza iz Hrvatske i inozemstva. Festival Dioniz i ove godine podržava Ministarstvo kulture i medija, i to s gotovo 8.000 eura za koje je Grad Đakovo aplicirao na javnom pozivu. Dioniz se tako pozicionirao kao važan festival na karti kulturnih događanja u Republici Hrvatskoj", rekao je Mandarić.

Dekanica osječke Akademije Helena Sablić Tomić rekla je kako je impozantno što se Dioniz održava već 15. put.

"Festival je to koji na jednom prostoru okuplja različite senzibilitete različitih kazališnih akademija iz Europe i izvan nje. Ove godine okupit ćemo stotinjak umjetnika, kreativaca, koji će se prezentirati svojim sadržajima. Ono što je nama važno kao Akademiji za umjetnost i kulturu jest da širimo svoje granice i izlazimo iz okvira svoje institucije, ali i da u prostoru Đakova još jednom kažemo kako se ovdje dobro osjećamo", rekla je Sablić Tomić.

Ravnateljica Centra za kulturu Sanja Pavleković istaknula je kako tih nekoliko festivalskih dana i Centar za kulturu i Đakovo žive jedan pravi kazališni život.

Umjetnički voditelj Dioniza Domagoj Mrkonjić rekao je da ove godine dolazi osam kazališnih akademija – iz Zagreba, Splita i Osijeka, te izvan Hrvatske s Cetinja, iz Linza, Kluža i Skopja.

"U programu festivala osam je prezentacija plus predstava diplomanata iz osječkoga Kulturnog centra i koncert", rekao je Mrkonjić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini