KARLOVAC

Deveta "Noć glazbe" posvećena Johannu Sebastianu Bachu 21. ožujka u Karlovcu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na prvi dan proljeća, 21. ožujka, i 388. obljetnicu rođenja skladatelja Johanna Sebastiana Bacha u Karlovcu se po deveti put održava manifestacija "Noć glazbe" na kojoj će nastupiti učenici i profesori iz šest hrvatskih glazbenih škola.

S balkona Glazbene škole u Karlovcu od jutra će se puštati glazba njemačkog kompozitora, a od 16 sati slijedi niz koncerata, od najmlađih polaznika glazbenih škola, preko koncerta profesora Glazbene škole Karlovac zaključno s koncertom profesora violinista Oresta Shourgota. 

Pedagoginja Jelena Božičević je rekla da je da žele naći nove načine i modele za educiranje publike.

"Bachova glazba odlično podnosi i moderne obrade i tako postaje privlačnija publici koja rijetko ili nikako ne prakticira slušanje klasične glazbe", dodala je.

Osim karlovačkih učenika i nastavnika, ove godine će nastupiti i mladi umjetnici iz Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika, Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta, Glazbene škole Jastrebarsko, Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke, Glazbene škole u Varaždinu, Glazbene škole Pavla Markovca i Glazbene škole Zlatka Balokovića – potonje dvije su iz Zagreba.

Na večernjem koncertu nastupaju karlovački profesori Krešimir Klarić na čembalu, Erika Radusinović i Nikolina Bregar na violini, Maria Bilandžić. Monika Trgovčević Klišanin i Antonio Čorak na klaviru, Viktor Vidović na gitari, Anita Kaić Poslek na orguljama i Lana Ćosić na flauti.

Pokrovitelj projekta je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a financiraju ga Karlovačka županija i Grad Karlovac.


Podijeli: Facebook Twiter