ZAGREB

Izložba "Polovične cjeline" Marija Miličića u galeriji Siva

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Autonomni kulturni centar Attack! kroz program zagrebačke galerije Siva u četvrtak otvara izložbu "Polovične cjeline" Marija Miličića, autora koji eksperimentira s uvriježenim likovnim elementima, plohom, linijom, bojom, uz improvizaciju i "bez kakvog straha od pogreške".

Po riječima Bojana Krištofića, novi radovi Marija Miličića, alias Mane Mei, što je jedan od njegovih pseudonima karakterističnih za graffiti i street art scenu, zorno pokazuje koliko on dosljedno i maštovito ustraje u razvoju svog specifičnog likovnog jezika.

Kako je objasnio u predgovoru, njegova raznolika istraživanja imaju zajedničke nazivnike bez obzira na tehniku koji koristi i u kakvom okruženju izlaže - uličnom ili galerijskom, prodajnom ili podzemnom. 

"Bilo da je riječ o crtežima, kolažima, kombiniranim tehnikama ili svojevrsnim skulpturalnim grafikama, Miličić neprekidno opaža što sve može trenutno upotrijebiti od materijala koji nalazi neposredno oko sebe, u atelijeru u sklopu Autonomnog kulturnog centra Medika gdje već dulje vrijeme stvara, na ulicama koje su mu dugo bile prvenstveno mjesto izvedbe i izlaganja njegovih radova u galerijskom prostoru", ustvrdio je.

Izložba će biti otvorena do 20. prosinca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini