ZAGREB

Film "In Vino Veritas" premijerno u zagrebačkom Kinu Forum

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nagrađivani film "In Vino Veritas", dugometražni prvijenac redatelja Sylvestrea Baryja i scenarista Juliena Renaulta, u petak se premijerno prikazuje u zagrebačkom Kinu Forum, u okviru Studentskog doma Stjepan Radić.

Film, snimljen u francusko-rumunjskoj koprodukciji, svojevrsno je putovanje koje povezuje narode i kulture tih dviju  zemalja.

Najavljuje se kao komedija koja "s nježnošću i humorom promatra dubinske probleme jedne generacije", postavljajući temeljno pitanje: Što život čini vrijednim življenja?

U središtu priče je Hervé, bogat i samouvjeren Parižanin koji se nađe izgubljen usred malog rumunjskog sela, sve što želi je brzo se vratiti u Francusku, no razni događaji poremete mu planove.

"In Vino Veritas" je dobitnik nekoliko nagrada za najbolji film na međunarodnim filmskim festivalima u Njemačkoj, Češkoj, Rumunjskoj i Francuskoj.

Sylvestre Bary (1992.) francuski je redatelj koji sa svojom produkcijskom kućom Urban Sector i udrugom Culture Art & Vision producira sadržaje za francuske kulturne institucije. 

Julien Renault (1992.) studirao je povijest na Sveučilištu Paris - Versailles, a u Hrvatsku je došao kao regionalni dopisnik i trenutno predaje francuski jezik. 

Nakon premijere održat će se razgovor s redateljem i scenaristom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom