ZAGREB

"Snjeguljica" Lane Barić na festivalima diljem svijeta

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kratkometražni igrani film "Snjeguljica" redateljice i scenaristice Lane Barić bit će prikazan na nizu filmskih festivala, od belgijskog Festivala kratkometražnog filma u Leuvenu do festivala u Boliviji i u Meksiku. 

Film se u Leuvenu natječe za nagradu najboljeg europskog filma koju dodjeljuje stručni žiri, kao i za nagradu publike (European Competition). Projekcije filma na rasporedu su 6. i 9. prosinca, najavio je HAVC. 

Riječ je o jednom od najvećih belgijskih natjecateljskih festivala koji nagrađenim naslovima pruža direktnu kvalifikaciju za najvažnije svjetske filmske nagrade - Oscar, BAFTA i Europske filmske nagrade. Prikaže preko 200 kratkometražnih naslova koji se natječu za sveukupno devet nagrada. 

Redateljski prvijenac glumice i scenaristice Lane Barić prikazat će se početkom prosinca u Boliviji, na festivalu u gradu Santa Cruz de la Sierra – Sierra International Film Weekend,  od 2. do 4. prosinca, a zatim putuje i u Meksiko, na festival u gradu Oaxaca – Oaxaca FilmFest. 

Posljednjih mjeseci film je već obišao niz festivala diljem Europe i svijeta, od Sjeverne Makedonije, Kolumbije, Nizozemske do Španjolske i Brazila.

Prikazan je i u konkurenciji festivala Aesthetica u Yorku (Velika Britanija), Međunarodnog filmskog festivala u Chicagu te Međunarodnog festival kratkometražnog filma u Uppsali, a na festivalu Golden Boll u Turskoj osvojila je nagradu za najbolji kratkometražni film.  

Radnja filma prati Željku koja mirno živi u svom izoliranom selu sve dok njenu svakodnevnu rutinu ne uzdrma neočekivani posjet koji će je vratiti u prošlost. 

Glume Lana Barić, Nikša Butijer, Dražen Šivak, Marica Vidušić Vrdoljak, Neven Aljinović Tot, Mirej Đurović, Bruno Ott, Ema Ott i mnogi drugi.

Film nastaje u produkciji Zagreb Filma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of