ZAGREB

Trodnevni Festival Grafoskopa u prostoru Medike

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Festival Grafoskopa, participativan multimedijski festival za djecu, mlade i sve ljubitelje likovnosti i performansa, održat će se od 25. do 27. studenog u prostoru Medike.

Organizatori, Autonomni kulturni centar Attack i kazalište sjena Tripstih, kažu kako je gotovo zaboravljena, analogna sprava, u svojoj prvotnoj svrsi zamijenjena modernom aparaturom, našla svoj prostor u umjetničkom izražavanju sad već pozamašnog broja umjetnika, pa je zbog specifičnosti zaslužila svoj festival.

Cilj je nastaviti tradiciju kreativnog korištenja grafoskopa u likovne i kazališne svrhe, a živim programom umjetničkih performansa, instalacija i edukacija povezati koncepte svjetla s recentnim umjetničkim stvaralaštvom, istaknuli su u najavi.

Tijekom tri dana festival donosi izložbu pet umjetnica koje kroz svoje analogne projekcije promišljaju igru svjetla i sjene, Krune Tarle, Marijane Županić Benić, Lucije Lekšić, Dore Fodor te Lune Mayer.

U suradnji s profesorima Foto sekcije  Škole  primijenjene umjetnosti i dizajna ŠPUD na šestom izdanju festivala će se  predstaviti radovi učenica 3. i 4. razreda, koji su se kroz fotografiju bavili sjenom kao djelom koji omeđuje svjetlo.

Za subotu, 26. studenog najavljena je radionica kazališta sjena "I bi svjetlo", a za nedjelju radionica "Od portreta do priče u kazalištu sjena".

Premijerno će se prikazati eksperimentalni film "Figman", a bit će tu i gostujuća predstava u tehnici kazališta sjena za sve dobne skupine, "Izgubljene princeze", koja je nastala kao umjetničko - istraživački proces inspiriran knjigom "The Secret Lives of Princesses" Philippe Lechermeier.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater