28. Sa(n)jam knjige u Istri

Od 25. studenog do 4. prosinca oko 280 izdavača izložit će 25 tisuća knjiga

Bogat će biti i štand s djelima istarskih izdavača. Uz dosad najbogatiji izbor knjiga za djecu i mlade, Librić na Sajmu, tu su i brojni stripovi, grafičke novele i filozofska djela

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Slažu knjige već desetak dana (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Slažu knjige već desetak dana (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


U tijeku su posljednje pripreme za ovogodišnji, 28. Sa(n)jam knjige u Istri koji će se održati od 25. studenog do 4. prosinca u Domu hrvatskih branitelja.

Nakon što 2020. godine Sa(n)jam nije održan zbog pandemije koronavirusa, a 2021. bila su čak dva izdanja u bivšoj Arena trikotaži - jedan ljetni i jedan tradicionalni, zimski - sve uz epidemiološke mjere, ove se godine manifestacija vraća svom tradicionalnom kasnojesenskom zimskom terminu i uobičajenoj lokaciji - Domu hrvatskih branitelja.

Nacionalni štandovi

Bit će čak 280 izdavača sa sveukupno izloženih oko 25 tisuća knjiga. Tu će biti i srpski nacionalni štand s 40-ak manjih izdavača, kao i talijanski štand s djelima brojnih poznatih talijanskih autora, od Pasolinija kojem je posvećen dio Sajma, preko Marte Barone koja će tu gostovati pa sve do Dacie Maraini. Bogat će biti i štand s istarskim knjigama, gdje će biti izložena djela istarskih izdavača, a neki se izdavači vraćaju nakon nekoliko godina. Uz dosad najbogatiji izbor knjiga za djecu i mlade, Librić na Sajmu, tu su i brojni stripovi, grafičke novele, djela iz oblasti filozofije i druga.

Još nekoliko dana i počinje desetodnevni festival knjigaJoš nekoliko dana i počinje desetodnevni festival knjiga

"Slažemo knjige već desetak dana, veliki je to posao, po cijele dane slažemo, a moram pohvaliti i četrdesetak studenata sa Sveučilišta Jurja Dobrile, od kojih većina studira povijest ili jezične smjerove, ima i studenata japanskog, i svi su se super snašli", veli voditelj prodaje Denis Brandeis Fiala.

Puno posla

I zbilja, za našeg posjeta, atmosfera je bila i više nego radna, studenti su marljivo slagali knjige, Denis je sve to nadgledao, a Magdalena Špoljarić, apsolventica povijesti, veli da je iznimno sretna što je dio ove ekipe, da je dolazila ovdje ranijih godina kao posjetiteljica, a sada je prvi put dio sajamske ekipe.

- Nisam očekivala da će biti tako zanimljivo, posla je više nego što sam mogla pomisliti, ekipa je sjajna, i zbilja se nadam da ću i dogodine ponoviti to iskustvo, veli Špoljarić.

U ponudi Sajma bit će i naslovi autora koji dolaze u Pulu, ne samo književnika već i onih filmskih. Za talijanske knjige posebno se pobrinula tršćanska knjižara Nero su Bianco posredstvom Zajednice Talijana Pula i Instituta za talijansku kulturu iz Zagreba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of