INK ima novu-staru ravnateljicu

Gordana Jeromela Kaić dobila peti mandat

  Nakon analize dostavljenih programa i održanih intervjua s oba kandidata, Kazališno vijeće je jednoglasno donijelo odluku da se prihvaća, kao bolji, četverogodišnji program rada kandidatkinje Jeromela Kaić te se Gradskom vijeću Grada Pule predlaže da se Gordana Jeromela Kaić imenuje ravnateljicom Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula za mandatno razdoblje 2023.-2026., kazao je predsjednik Kazališnog vijeća Vito Paoletić

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Gordana Jeromela Kaić (Snimio Milivoj Mijošek)

Gordana Jeromela Kaić (Snimio Milivoj Mijošek)


Nakon što je 28. rujna objavljen natječaj za ravnatelja Istarskog narodno kazališta - Gradskog kazališta Pula, Kazališno vijeće provelo je postupak za izbor ravnatelja. U otvorenom roku od 30 dana na natječaj su pristigle četiri prijave, i to redatelja Jasminka Balenovića, dosadašnje ravnateljice Gordane Jeromela Kaić, umjetničkog voditelja Luke Mihovilovića i tenora Zorana Tomaića.

Kazališno vijeće utvrdilo je da kandidati Mihovilović i Tomaić ne ispunjavaju uvjete natječaja, dok su kandidati Balenović i Jeromela Kaić pozvani na razgovor 17. studenog. Kandidatima je tom prilikom ponuđena prilika da predstave svoj prijedlog četverogodišnjeg programa rada koji sadrži financijski i kadrovski plan ostvarenja predloženog programa kojim su se javili na navedeni natječaj te su odgovarali na pitanja članova Kazališnog vijeća.

- Nakon analize dostavljenih programa i održanih intervjua s oba kandidata, Kazališno vijeće je jednoglasno donijelo odluku da se prihvaća, kao bolji, četverogodišnji program rada kandidatkinje Jeromela Kaić te se Gradskom vijeću Grada Pule predlaže da se Gordana Jeromela Kaić imenuje ravnateljicom Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula za mandatno razdoblje 2023.-2026., kazao je predsjednik Kazališnog vijeća Vito Paoletić.

- Sretna sam i počašćena što je Kazališno vijeće prepoznalo moj program rada, no neću davati izjave sve dok postupak izbora ravnatelja ne bude zgotovljen, odnosno dok odluka ne bude potvrđena na Gradskom vijeću, kazala je Jeromela Kaić.

Gordana Jeromela Kaić u pulskoj kazališnoj kući radi od 2001. godine, a ravnateljica je već u četiri mandata uzastopno od 2006. godine. Po struci diplomirana ekonomistica, najprije je tijekom mandata Roberta Raponje bila poslovna upraviteljica INK-a, a tijekom mandata Saše Broz voditeljica Općeg odjela. Odlaskom Saše Broz izabrana je za ravnateljicu.

Zanimljivo je i da je prije četiri godine njezin protukandidat bio Jasminko Balenović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom