RIJEKA

Riječko Art-kino "Croatia": Mjesec europskog filma s ciklusom F. Truffauta

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Riječko Art- kino "Croatia" sudjelovat će u Mjesecu europskog filma s autorskim ciklusom Françoisa Truffauta, u povodu 90. godišnjice rođenja tog francuskog redatelja, izvijestili su iz tog kina.

Mjesec europskog filma održat će se od 13. studenog do 10. prosinca u kinima diljem Europe, pod okriljem Europske filmske akademije. Veliko finale bit će 10. prosinca u Reykjaviku gdje će biti 35. dodjela Europske filmske nagrade.

Iz Art- kina najavili su da će ciklus "Truffaut srijedom" trajati od 16. studenog do 14. prosinca, a bit će prikazano šest  Truffautovih filmova: "400 udaraca", "Antoine i Colette", "Jules i Jim", "Priča o Adeli H.", "Posljednji metro" i "Džeparac".

Uz to, pod okriljem Mjeseca europskog filma bit će prikazani i europski filmovi u redovnom programu Art-kina: španjolska komedija "Majstori od zanata" Neus Ballús, domaća povijesna drama "Illyricvm" Simona Bogojevića Naratha, švedska satira "Trokut tuge" Rubena Östlunda, domaći crnohumorni triler "Stric" Davida Kapca i Andrije Mardešića i drugi.

Mnoga kina će prikazati retrospektive filmskih redatelja poput Larsa von Triera, Jacquesa Tatija, Jonasa Mekasa i Piera P. Pasolinija, a najavljena su i nacionalna gostovanja - talijanska retrospektiva u Škotskoj, mađarska u Rumunjskoj, ukrajinska i španjolska u Poljskoj.

Mjesec europskog filma je inicijativa Europske filmske akademije, podržana od programa Kreativne Europe MEDIA Europske unije, u suradnji s partnerima Europa Cinemas, CICAE i MUBI i drugih.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum