ZAGREB

Projekt "Likovno kazalište" u Galeriji ULUPUH

| Autor: Hina
Ivana Bakal

Ivana Bakal


Zagrebačka Galerija ULUPUH ugostit će od srijede "Likovno kazalište", višegodišnji umjetnički, edukativni i multimedijski projekt Krune Tarle, Ivane Bakal i Katarine Radošević Galić.  

Riječ je o interdisciplinarnom projektu koji na nov način preispituje suodnos medija u kazalištu te sve uloge i potencijale likovne umjetnosti unutar kazališta. Tijekom tri godine realizira se kroz predavanja, izložbe i kazališne predstave.

Ivana Bakal

Njime se istražuje sve aspekte kazališne likovnosti, od tradicionalnog pristupa do novonastalih suvremenih umjetničkih praksi u kazališnoj likovnosti, reafirmira lutkarsku umjetnost kroz kazalište figura i instalacija, istražuje povijesno blago kojeg smo baštinici, kontekstualizira nove umjetničke izazove koji nas povezuju sa suvremenim stremljenjima.

"Kako se radi o tri umjetnice, o tri rukopisa i tri svjetonazora, u mogućnosti smo višeznačno pristupiti fenomenologiji likovnog kazališta, istovremeno putem teorije i prakse", napominje se u najavi.

Katarina Radošević Galić

Performativna izložba, kojoj je autorica Ivana Bakal, donosi radove/instalacije/kostime u izložbenom prostoru kojim se propituje suodnos likovnog i performativnog  - šest kostima/ instalacija koji nose simbolička imena Moć, Požudu, Patnju, Uspjeh, Zavist i Smrt.

Realizirani su od tekstilnih materijala, žica, papira, kartona, plastike i drveta te su zamišljeni kao materijalni spomenici ženske borbe kroz povijest.

Kroz perfomativni dio projekta koji će uslijediti autorica će kroz suradnju s plesnim umjetnicima oživjeti kostime u okviru izložbenog prostora, u procesu suprotnom tradicionalnom kazalištu u kojem je dramski predložak inspiracija za oblikovanje kostima.

Katarina Radošević Galić

U okviru projekta najavljena je i izložba "Impulzivnost u likovnosti" Katarine Radošević Galić,  te online predavanja "Lutka bez kompleksa i predrasuda" i "Je li kazalište figura samo bolji naziv za lutkarstvo?" koji imaju za cilj u širokom luku povezati lutku i kazalište avangarde.

Zbog epidemioloških mjera službenog otvorenja neće biti, a kratko online otvorenje moći će se pogledati na stranicama ULUPUH-a.

Izložba će se moći razgledati do  9. studenog, uz slobodan ulaz.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of