NAJNOVIJEputujući književni festival

U Dnevnom boravku Rojca održan sedmi Lit Link

| Autor: Mladen RADIĆ
Stipe Ćurković, Barbara Rieger i Renato Pogačar (Neven LAZAREVIĆ)

Sedmi putujući književni festival Lit Link - Književna karika započeo je četvrtak navečer u Dnevnom boravku Rojca gdje je nastupila selekcija domaćih autora, uglavnom istarskih pisaca, koji se prezentiraju prisutnim stranim urednicima. Predstavili su se pisci, urednici, izdavači iz zemalja njemačkog govornog područja uz književnike, odnosno književnice iz Hrvatske, uglavnom Istre. Na Lit Linku sudjelovale su dvije dobitnice trenutno najvažnijih književnih nagrada u Njemačkoj, odnosno s njemačkog govornog područja.

To su Anke Stelling dobitnica nagrade lajpciškog sajma za najbolji roman i Laura Freudenthaler koja je dobila europsku nagradu za književnost za Austriju prije mjesec dana. Predstavili su se i Slađana Bukovac, Neven Ušumović, Bojan Žižović, Željka Horvat Čeč, Viktorija Božina, Barbara Rieger, Jonas Lüscher, Loan Nguyen, Jessica Beer, Kristine Listau, Jörg Sundermeier i Jovana Reisinger.

- Suvremene teme u europskoj književnosti jesu uglavnom socijalne, dijelom i društveno angažirane, ali ipak su to različiti pisci, različitih stilova, kaže Ivan Sršen iz Hrvatskog društva pisaca.

Sudionici festivala su čitali odlomke iz svojih knjiga, a kroz program su vodili Stipe Ćurković i Renato Pogačar. Književna karika - Lit link festival povezuje hrvatsku književnu scenu s književnim scenama diljem svijeta. Organizator festivala je Hrvatsko društvo pisaca (HDP) a festival se održao u Rijeci i Zagrebu.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam