NAJNOVIJEVEČER POEZIJE

Šumski pjesnici deveti put u Ponoru Butori

| Autor: Mladen RADIĆ

Večeras od 19.30 Ponor Butori nedaleko od Grožnjana deveti će put biti mjesto okupljanja Šumskih pjesnika i njihove publike, profesionalnih i rekreativnih pisaca, ljubitelja šume i književnosti. Posjetitelji ovog neobičnog susreta sjede na travi ili balama sijena, a po završetku službenog dijela programa i sami mogu pročitati pokoji stih.

U 19.30 održat će se kratko predavanje o ponoru Butori. Gdje izvire, a gdje se ulijeva u more, i što se u međuvremenu s potokom događa posjetiteljima će otkriti Speleološko društvo Buje. Nakon predavanja koje će se održati u samom ponoru slijedi glavni dio programa – čitanje poezije gostujućih pjesnika.

Od domaćih pjesnika nastupit će mlada splitska pjesnikinja i prvakinja Hrvatske u slam poeziji Stilda Roguljić, a iz Zagreba stižu Ivor Popović i Marija Dejanović, ovjenčana Goranom za mlade pjesnike te brojnim drugim književnim priznanjima.

Iz Slovenije dolazi talentirana Eva Šuster koja svoju poeziju često upotpunjuje zanimljivim grafikama, dok iz Italije dolazi nagrađivani pjesnik i organizator festivala "Ad alcuni piace la poesia" Christian Sinicco. Čitanju se pridružuje mađarski pjesnik Tibor Weiner Sennyey zaslužan za promoviranje čitanja u šumi i u Mađarskoj gdje je postavio šumsku knjižnicu po uzoru na onu koja se nalazi u Butorima. Bit će tu još i Mirko Božić iz Bosne i Hercegovine te Bojan Todorović iz Srbije, a posebno je zanimljiv gost iz Sirije, Said Zoulkefel, pjesnik koji zbog posljedica rata svoj život nastavlja daleko od rodnog grada. Nakon glavnog dijela programa, čitanja poezije uz krijes, nastupit će duet Cura i Dečko.

Organizator susreta je Kulturna udruga Fotopoetika, odnosno Maja Klarić i Goran Blažević.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam