PULSKI DANI ESEJA

Rat kao tema u hrvatskoj i stranim književnostima

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Ovogodišnji Pulski dani eseja bit će održani u obnovljenom Klubu hrvatskih književnika (Arhiva)

Ovogodišnji Pulski dani eseja bit će održani u obnovljenom Klubu hrvatskih književnika (Arhiva)


Ovogodišnji, jubilarni 20. Pulski dani eseja bit će održani 21. i 22. listopada u obnovljenom Klubu hrvatskih književnika (sjedištu Istarskoga ogranka DHK), u Ulici Sv. Ivana u Puli. Tema je "Rat kao tema u hrvatskoj i stranim književnostima". Osim eseja i predstavljanja novijih i novih knjiga, po 16. put bit će dodijeljena Nagrada "Zvane Črnja" za najbolju hrvatsku knjigu eseja u proteklih godinu dana.

Među izlagačima ovogodišnjeg izdanja su: Boris Domagoj Biletić "Dva romana o Puli za svjetskih ratova: I. Katušić & M. Rakovac", Vinko Brešić "Časopis, rat i književnost – iz prve ruke", Dolores Butić "'Obsidio iadrensis'": opis rata i/ili politička Manipulacija", Dragutin Lučić Luce "Dvije kratke rasprave o ratu", Jelena Lužina "Rat i mir, pa onda opet rat...", Julijana Matanović: "Što je nama povijest – lik povjesničara u Pavličićevim romanima", te Ivica Matičević "Dva prijatelja u dva rata: Josip Kosor i Stefan Zweig.

Potom, tu su Igor Mikecin "Luk i lira", Antun Pavešković "Jedan zaboravljeni rat", Pavao Pavličić "Kako sam pisao o ratu", Cvijeta Pavlović "Autorice ratne literature" i Sibila Petlevski "O ratu u književnosti – o književnosti u ratu".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini