SREDINOM LISTOPADA NA DVIJE LOKACIJE

PULSKI DANI ESEJA: Eminentna imena o zanimljivim književnim i filozofskim temama

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Pixabay)

(Pixabay)


Ovogodišnji Pulski dani eseja održat će se 16. i 17. listopada u Domu hrvatskih branitelja i u prostorima Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika.

Prvoga će dana u Domu hrvatskih branitelja s početkom u 10 sati izlagati Vinko Brešić "Istinita priča iliti život i književnost", Dolores Butić "Od autora do teksta i natrag", Tatjana Gromača "Književnost kao posljednji prostor istinoljublja", Božica Jelušić "Pisac u magli", Ljubica Josić "Zbilja i sudbina književnosti u prijepisima: studija slučaja Marka Marinovića", Mario Kolar "Zbilja kao sudbina književnosti", Dragutin Lučić Luce "Zapalost", Franjo Nagulov "Poezija na društvenim mrežama", Božidar Petrač "Danteov putopis – od zbilje preko književnosti i filozofije do transhumanizacije", Milorad Stojević "Nekoliko protuproročkih teza" te Darija Žilić "Poezija i zbilja u pandemijskom vremenu".

U subotu, 17. listopada u 10 sati u prostorima Kluba hrvatskih književnika "Dr. Ljubica Ivezić" bit će proglašenje dobitnika Nagrade "Zvane Črnja".

Manifestaciju priređuju Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika i časopis za književnost, umjetnost i kulturu Nova Istra. Program se održava uz ograničen broj sudionika i publike te pridržavanje epidemioloških mjera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini