MONTE LIBRIĆ

Piknikić s mladim autorima i knjiga o obitelji: INES I IVAN OBRADOVIĆ PREDSTAVILI VIŠEJEZIČNE KNJIGE

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Piknikić s mladim autorima (Tanja DRAŠKIĆ SAVIĆ)

Piknikić s mladim autorima (Tanja DRAŠKIĆ SAVIĆ)


Piknikić potiče dječju kreativnost predstavljajući male umjetnike i njihova prva literarna djela. Svoje višejezične knjige "Poezije – Poesie – Poetry" i "Jadranski Arion/Arion Adriatico" promovirali su Ines Obradović (2010.) i Ivan Obradović (rođ. 2006.)

Svake godine dio Monte Librića su i Piknikići, kada se najmlađi čitatelji predstavljaju i kao pisci svojim djelima. U četvrtak navečer tako su se predstavili Ines Obradović, Ivan Obradović i Librice.

Nagrade i priznanja

Piknikić potiče dječju kreativnost predstavljajući male umjetnike i njihova prva literarna djela. Svoje višejezične knjige "Poezije – Poesie – Poetry" i "Jadranski Arion/Arion Adriatico" promovirali su Ines Obradović (2010.) i Ivan Obradović (rođ. 2006.).

Ines Obradović osvojila je 2018. godine prvo mjesto svojim neobjavljenim dvojezičnim djelom "Poezije/Poesie" na književnom natječaju InediTO - Colline di Torino. Knjigu je u siječnju ove godine u trojezičnom izdanju (hrvatski, talijanski i engleski) objavila izdavačka kuća The Writer u Italiji. Dvojezično djelo Ivana Obradovića "Jadranski Arion/Arion Adriatico" dobilo je posebno priznanje za umjetničku vrijednost na Međunarodnom književnom natječaju Città di Cattolica – Pegasus Literary Awards 2018. te ga je iste godine objavio The Writer.

Brat i sestra Obradović živjeli su u Italiji (Pescara), a sada žive u Puli gdje pohađaju Talijansku osnovnu školu "Giuseppina Martinuzzi". Uz maminu pomoć, realizirali su ta višejezična djela.

Dječja publika

Ivan i Ines rekli su da kada su bili jako mali mama im je odmah počela čitati, a čim su naučili pisati, ovisno o inspiraciji, krenuli su pisati svoja djela. Ivana inspiriraju šuma, ali i more. Njihova majka rekla je da im je upravo kroz književnosti na blagi i kreativan način približavala hrvatski jezik, a bili su vrlo sretni što im je publika bila dječja.

U petak je na Pikniku s autorom Manuela Salvi predstavila knjigu "Famiglie e altri scompigli". Na vrlo zabavan i spontan način, u razgovoru s učenicima talijanskih škola autorica je kazala da postoji puno načina percipiranja i postojanja obitelji. Tako se glavnoj junakinji Barbari, zvanoj Ruggi, obitelj ne sviđa, otac joj je podosta čudan, ima novu zaručnicu koja ima dvoje djece. No, i u svojoj će zgradi pronaći brojne sasvim (ne)obične obitelji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini