GRADSKA KNJIŽNICA PAZIN

MJESEC HRVATSKE KNJIGE: U srijedu dodjela Nagrade "Edo Budiša" Ani Schnabl

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Ana Schnabl (Leon VIDIČ)

U srijedu će se u Gradskoj knjižnici održati književno druženje "Janin izbor - Jana bira poeziju", a u četvrtak gostuje Mladen Blažević dobitnik Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama * 15. studenog moći će se vratiti knjige bez zakasnine

U Gradskoj knjižnici Pazin u tijeku je manifestacija Mjesec hrvatske knjige, a trenutno se u knjižnici može razgledati izložba notnih zapisa i instrumenata iz glazbene zbirke Muzeja Grada Pazina "U ritmu čitanja".

U srijedu u 18 sati će se u Gradskoj knjižnici održati književno druženje "Janin izbor - Jana bira poeziju", a ranije u podne u Kući za pisce dodjela Nagrade "Edo Budiša" Ani Schnabl za djelo "Odvezani" ("Razvezani"). Osim nagrađene knjige ove godine su na natječaj pristigla još dva naslova: zbirka "Pust" autorice Jane Rastegorac Vukomanović, te zbirka "Kutijica" autorica Sanje Peršić i Lucijane Pendo. O dobitniku nagrade odlučio je žiri u sastavu Vanesa Begić, Boris Koroman, Ivana Ujčić i Neven Ušumović. U obrazloženju za dodjelu nagrade žiri ističe da je riječ o zbirci koju karakterizira suptilna i bogata psihologizacija likova. Schnabl je fokusirana na intimu i tamne momente obiteljskih odnosa kao što su preljub i nasilje među partnerima, te konflikti među roditeljima i djecom.

Nadalje, u četvrtak u 18.30 sati će se u Gradskoj knjižnici predstaviti Mladen Blažević dobitnik Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama za 2018. godinu. Zatim, 29. listopada će se održati književna šetnja "Knjiga u ruku, put pod noge", a 31. listopada u 9.30 sati prezentacija uvođenja dohrane uz pripremu kašica "Bebe vole papati", a u 18 sati program "Cuk i ja?! da! cukijada!" izbor najljepše cuke i čitanje priča o cukima. Sajam pazinske knjige održat će se 6. studenog, a 11. studenog profesori i učenici Osnovne glazbene škole Pazin izvodit će teme vezane uz književnost.

Iva Gortan i Aldo Foško povezat će glazbu i književnost 15. studenog u 18 sati, a istog će se dana moći vratiti knjige bez zakasnine. Tijekom Mjeseca hrvatske knjige u knjižnici će se prodavati izdanja Gradske knjižnice Pazin s prigodnim popustom.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini