UDRUGA MLADA PERA

Književni natječaj "Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara!"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Basna je priča prava

Basna je priča prava


U natječaju "Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara!" udruga Mlada pera daje priliku najmlađim autorima da u formi basne izraze vlastite pouke i mudrosti bile one upućene roditeljima, učiteljima, ili sebi samima te možda lakše progovore o temi ili problemu koji je za njih bitan.

Mogu izabrati životinju koja će biti odraz njih samih ili pak onih kojima je pouka upućena. Ona može izražavati ljudsku osobinu koju obično nosi u basnama ili pak njoj urođenu osobinu ili sposobnost (letenje, kopanje, plivanje, ronjenje, itd.). Životinja je napretek i veselo čekaju da nađu mjesto u vašoj basni, poručuju organizatori projekta iz udruge Mlada pera.

Unutar projekta raspisuje se natječaj za najkreativniji literarni rad na zadanu temu. Najbolji radovi bit će objavljeni u bojanci. Na natječaju mogu sudjelovati svi osnovnoškolci Republike Hrvatske. Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj do 15. listopada. Nema ograničenog broja radova po autoru. Najbolji će biti proglašeni na službenoj stranici udruge Mlada pera, a bojanka tiskana najkasnije do 31. siječnja 2022. godine.

Žiri čine članovi udruge Mlada pera, jer su oni i osnovali udrugu s namjerom širenja i objavljivanja dječjih literarnih radova te vanjski stručni suradnik. Radovi se šalju obavezno emailom u doc. ili docx. formatu na email adresu top_generacija@medjimurje.info uz obavezan predmet: Za natječaj Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara!. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja za objavu dječjeg literarnog uratka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini