Predstavljena slikovnica Maje Čerljenko

JA SAM MORE: Ekološka po(r)uka u stihovima

"Ja sam more" je edukativna slikovnica Maje Čerljenko, koja odnosi ekološku po(r)uku o tome kako očuvati more, plaže, u rimovanim, jednostavnim stihovima koji su djeci lako pamtljivi

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Maja Čerljenko, Ana Lorencin, Vanesa Begić, Rajka Polić i Natalija Zoričić

Maja Čerljenko, Ana Lorencin, Vanesa Begić, Rajka Polić i Natalija Zoričić


Slikovnica "Ja sam more", a riječ je o edukativnoj knjizi Maje Čerljenko, predstavljena je u petak navečer u prostorima medulinskog 3MC-a pred brojnom publikom.

To je četvrta slikovnica ove autorice objavljena u nepune četiri godine, prve tri bile su posvećene slijepima, gluhima i raznim problemima hendikepa i različitosti, dok je ova posve drukčije tematike. Kako je rekla sama autorica, ovo je ekološka po(r)uka o tome kako očuvati more, plaže, u rimovanim, jednostavnim stihovima koji su djeci lako pamtljivi.

Knjigu je ilustracijama i fotografijama opremila Ana Lorencin, koja je i grafička urednica, i koja je istaknula da je bio izazov raditi na takvoj knjizi, da bude djeci razumljiva i zabavna.

O slikovnici su govorile i recenzentice Vanesa Begić i Rajka Polić, koja je istaknula važnost naglašavanja ekološke komponente na djeci primjeren način, a potom je profesorica biologije u medulinskoj školi dr. Mate Demarina, Natalija Zoričić, govorila o važnosti mora i oceana, globalnom zatopljenju te o tome koliko se otpad raspada u moru, ističući da se primjerice plastična boca raspada u 450 godina, isto koliko i pelene, a opušku cigarete potrebne su od dvije do 15 godina. Istaknula je da svatko, kao pojedinac može smanjiti udio plastičnog otpada te prikupljati i reciklirati. U knjizi je i istaknuta važnost recikliranja, sve na djeci primjeren način.

Potom je održana i modna revija s nakitom Maje Čerljenko kojeg su nosile pulske i medulinske novinarke te čitale dijelove iz ove knjige. Za glazbeni intermezzo pobrinula se kantautorica Elis Lovrić, a nije nedostajalo pjesama o moru.

Slikovnica je podijeljena učenicima medulinske škole, odnosno predstavnicima razreda.

Druženje je potom nastavljeno uz slastice vrijednih ruku članica MedulinArta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of