NAJNOVIJEMONTE LIBRIĆ

Festival dječje knjige donosi brojne sadržaje: LIBROFONIA I COPRNICE UZ KNJIGE

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Librofonia (Tanja DRAŠKIĆ SAVIĆ)

Udruga SO-DO osnovana je u Zagrebu 2011. godine zajedno s istoimenim orkestrom i članica je Asocijacije El Sistema Europa - organizacije koja umrežava sve zemlje Europe koje provode glazbenu edukaciju po El Sistema metodologiji

Monte Librić nisu samo knjige, piknici s autorima i radionice o i s knjigama. Tu su i predstave te koncerti.

Brojnu je publiku u subotu oduševio koncert naslovljen "Librofonia" u izvedbi So Do Centra Istra - El sistema Hrvatska pod vodstvom Petra Matoševića.

Metallica i Strauss

Librić se tako i ove godine pretvorio u pravu koncertnu pozornicu, i mogle su se čuti skladbe poput "The Lord of the rings", pa sve do Metallice i Straussa. Raspoloženje je bilo i više nego dobro, za što su zaslužni ovi vrsni glazbenici.

Udruga SO-DO osnovana je u Zagrebu 2011. godine zajedno s istoimenim orkestrom i članica je Asocijacije El Sistema Europa - organizacije koja umrežava sve zemlje Europe koje provode glazbenu edukaciju po El Sistema metodologiji. Godine 2015. oformljen je Simfonijski orkestar mladih SO Do Centar Istra - El Sistema Hrvatska. Orkestar surađuje s brojnim domaćim i međunarodnim organizacijama, a broj svirača stalno se povećava.

Coprnice

U suradnji s Udrugom cerebralne paralize Istarske županije, održana je predstava "Coprnice greju" u suradnji s Dramskim studijom Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula. Istoimenu slikovnicu napisala je Ljiljana Rotar, a maštovito su je oslikali kreativni članovi Udruge cerebralne paralize Istarske županije Andrea Bošnjak, Valentina Fiorentin, Kristijan Horvat, Samanta Lukšić, Mario Nikolić, Velimir Pačić, Dražan Radović, Marta Rovis i Arijan Xhaka pod budnim okom voditeljica likovne radionice Elene Bušelić i Martine Vojnić Ivančević.

Pripovijest iz slikovnice uprizorili su u obliku dramske igre članovi Dramskog studija INK-a zajedno s voditeljima.

Na Libriću nisu nedostajali niti drugi programi, od igara, druženja, radionica…

Vizuali Monte Librića

Vizuale Monte Librića kreirao je Matko Plovanić, i bio je to povod za kratki razgovor s njim.

- Vizuali Monte Librića uvijek su rezultat specifičnog procesa koji se ponavlja sa svakim novim izdanjem festivala. Svake se godine, nakon što je tema postavljena, odabire ilustrator koji ima zadatak u svom stilu interpretirati temu kroz jednu ilustraciju za plakat, a ove godine odabran je Vibor Juhas s promišljenom i bogatom ilustracijom na kojoj svaki put kad je pogledam, nađem detalj kojeg nisam primijetio prošli put. Tu se priključujem ja i na temelju ilustracije i postavljene teme nastojim izgraditi "okvir" koji će se nadovezati na cijelu priču. Svako festivalsko izdanje zahtijeva poseban tretman, a to uključuje i odabir tipografije, specifičnih boja i ostalih elemenata vizualnog identiteta. Ove godine, kako se tema dotiče grada, težište je stavljeno na elemente koji svojim polukružnim završecima podsjećaju na krovove kuća. Krovovi su razigrani, šareni i nejednoliki, kao i kod jednog sasvim običnog mediteranskog grada. Od vrsta tiskanih materijala, formati i parametri se ponavljaju iz godine u godinu i po tome posjetitelji prepoznaju Librić: minijaturne programske knjižice džepnog formata, mali razigrani katalozi s iscrpnim tekstovima o svim programima, nezaobilazni bookmarkeri, letci, razglednice, veli Plovanić.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam