program gradske knjižnice

U Labinu počinje "Ljeto u Knjižnici"

| Autor: Branko Biočić
(Foto Branko Biočić)

(Foto Branko Biočić)


Sa završetkom školske godine i dolaskom toplih ljetnih dana već tradicionalno počinje "Ljeto u Knjižnici", program Gradske knjižnice Labin koji iz godine u godinu okuplja mlade kreativce, ali i čitatelje različite dobi koji se ne libe uhvatiti u koštac s čitalačkim izazovima.

U okviru programa "Ljeto u knjižnici" održat će se četvrto po redu natjecanje "Ljetni najčitatelj Gradske knjižnice Labin" za sve dobne skupine građana, a za školarce uskoro kreću kreativne radionice. Natjecanje će trajati od 24. lipnja do 31. kolovoza i provodit će se u pet kategorija: djeca vrtićkog uzrasta, učenici od 1. do 4. razreda, učenici od 5. do 8. razreda, mladi od 15 do 29 godina i odrasli.

Za sudjelovanje je potrebno ispuniti prijavnicu koja će biti dostupna od 24. lipnja u Gradskoj knjižnici Labin te pročitane knjige upisivati u posebnu tablicu koju su knjižničarke pripremile za sve sudionike.

Cilj natjecanja je pročitati što više knjiga po vlastitom odabiru iz fonda Gradske knjižnice Labin u gore navedenom periodu. Pobjednik je onaj natjecatelj koji je pročitao najviše knjiga u svojoj kategoriji. U natjecanju jednakopravno sudjeluju i djeca vrtićkog uzrasta koja još nisu samostalna u čitanju, ali im odrasli čitaju naglas. Proglašenje će se održati početkom rujna, a Najčitatelje po kategorijama očekuje i vrijedna nagrada.

Nadalje, i ove godine osnovnoškolci imaju mogućnost uključiti se u besplatne kreativne radionice koje će se pod stručnim vodstvom akademske umjetnice Katje Ćus održavati od 2. do 31. srpnja, utorkom i srijedom od 10 do 11.30 sati.

Prva radionica počinje 2. srpnja u 10 sati u Dvorani Gradske knjižnice Labin, a sudjelovanje je potrebno najaviti na broj telefona 852-257 ili osobno u Knjižnici. Gradska knjižnica Labin podsjeća da sva djeca do 15. godine s područja Labina, Raše, Nedešćine i Pićna ostvaruju pravo na besplatan upis ili obnovu članstva.

Program "Ljeto u knjižnici" sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter