"MOST" Slavice Lončarić Đugum

Mostovi trebaju uvijek spajati, nikako razdvajati

| Autor: Vanesa Begić
Lara Živolić Agaj, Slavica Lončarić, Gorka Ostojić Cvajner i Valter Roša (Snimila Vanesa Begić)

Lara Živolić Agaj, Slavica Lončarić, Gorka Ostojić Cvajner i Valter Roša (Snimila Vanesa Begić)


Roman Slavice Lončarić Đugum "Most" predstavljen je u subotu u jutarnjim satima u Galeriji Cvajner.

Dio je to većeg projekta koji je započeo prije tri godine koncertnom izvedbom songove iz mjuzikla u nastajanju "Most", za koji je tekst napisala Slavica Lončarić, a glazbu poznati pulski odvjetnik Emir Kulenović. U petak, 18. kolovoza održat će se u Malom rimskom kazalištu veliki koncert songova iz tog mjuzikla u nastajanju, gdje će biti izvedeno čak 19 songova. U međuvremenu je Slavica Lončarić napisala roman "Most", koji govori o ljubavnom paru i o njihovoj ljubavi u doba rata uz brojne prepreke na relaciji Mostar-Split-Pula.

- To je prvi roman ove autorice koja je poznata kao pjesnikinja, kako samostalnim zbirkama, tako i pjesmama u skupnim zbirkama, autorica je nekoliko slikovnica, teksta za predstavu Teatra Naranča, a ovaj je roman dio velikog projekta. To je jedan sasvim poseban, mekan, nježan roman, koji pokazuje poštovanje prema ljudima, gradovima, gdje most je nešto što spaja, a ne nešto što dijeli, mostovi trebaju spajati, trebaju biti mostovi povjerenja, prijateljstva, ljubavi kazala je povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner.

Potom su glumci Lara Živolić Agaj i Valter Roša pročitali pojedine ulomke iz toga romana, a Slavica Lončarić kazala je da je posebno ponosna što su joj ovi talentirani glumci bili učenici. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter