U KLUBU I KNJIŽARI GIARDINI 2

Mario Kovač predstavlja knjigu "Monogatare+"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Mario Kovač

Mario Kovač


Ususret koncertu legendarnog beogradskog rock benda Partibrejkersi na pulskom Kaštelu, na kojem će nastupiti u ulozi DJ-a, Mario Kovač, kazališni i filmski redatelj poznat široj publici i kao vrsni kvizaš, u subotu, 3. lipnja u 19 sati vraća se u Klub&knjižaru Giardini 2 s novom zbirkom kratkih priča "Monogatare+".

U svojoj prozi, Kovač se bavi "rubnim" književnim žanrovima poput horora, znanstvene fantastike, erotike i crne kronike te će na svoje doći čitatelji kojima su dragi, baš kao i njemu, autori poput Poea, Lovecrafta, Bukowskog ili Akutagawe. Britkim humorom i oštrim jezikom bez cenzure, ogoljuje licemjerje autoriteta i zadire u samu srž izvitoperenog morala i nasilnih društvenih odnosa. Neke od priča su i uglazbljene pa će autor istovremeno predstaviti i raritetno vinilno izdanje "Čekaonica za pakao" gdje ga glazbeno prati grupa Radost!

Kao književnik, Kovač je do sada objavio dvije zbirke poezije, dvije zbirke kratkih priča i nekoliko esejističkih knjiga te se pojavljuje u brojnim zbornicima. Osnivač je nezavisnih kazališnih grupa Schmrtz Teatar i Nova grupa, te nekoliko alternativnih i studentskih kazališnih festivala i susreta (FAKI, TEST!, K.R.A.D.U.). Kao profesionalni kazališni redatelj ostvario je čitav niz predstava u renomiranim kazalištima diljem Hrvatske, a djeluje i kao dramski pedagog te voditelj brojnih dramskih radionica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum