SA(N)JAM KNJIGE U ISTRI

Književnost spojila Pulu i Sarajevo: Suradnja pulskog Sajma knjige i Bookstana

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Magdalena Vodopija, Lamija Milišić i Damir Uzunović (Snimio Duško Marušić Čiči)

Magdalena Vodopija, Lamija Milišić i Damir Uzunović (Snimio Duško Marušić Čiči)


Na konferenciji za novinare u kavani Mozart Doma hrvatskih branitelja predstavljena je suradnja između Sa(n)jma knjige u Istri i festivala Bookstan koja će se realizirati iduće godine.

O tome su uz Magdalenu Vodopija, direktoricu Sa(n)jam knjige u Istri govorili Damir Uzunović, suosnivač izdavačke kuće Buybook i direktor festivala Bookstan i Lamija Milišić, izvršna direktorica festivala Bookstan.

Suradnja će se odvijati najprije u srpnju na osmom Međunarodnom festivalu Bookstan u Sarajevu, a potom i u prosincu na sljedećem, 29. Sa(n)jam knjige u Istri.

- Iznimno se radujemo suradnji s Bookstanom, festivalom koji izuzetno cijenimo, važno je da festivali surađuju, razmjenjuju ideje, gostovanja, šireći na taj način i svoje granice. To su uvijek vrlo zanimljiva prožimanja kultura. Prisjetila sam se, dok ovogodišnje izdanje Sajma po malo privodimo kraju, i raznih malih formi, malih promocija koje su se održavale godinama unazad u našoj Castropoli, tako lijepe, tople promocije, kazala je Vodopija.

Uzunović je kazao da cjelokupan koncept ovoga festivala je proizašao iz knjižare, a govorio je i o radionici za književne kritičare, gdje zainteresirane uče da se počnu baviti književnom kritikom, pisati komentare, recenzije i slično. Zato smatra suradnju tih festivala vrlo značajnom i zanimljivom, jer će se nadopunjavati raznolikim sadržajima.

Lamija Milišić kazala je da je važno povezati autore i propitivati razne književne trendove, kao i suradnja među književnim festivalima. Pula će biti gost sarajevskog festivala prve srijede u srpnju, a sarajevski festival priprema svoje gostovanje za iduće izdanje San(j)ma knjige u Istri.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum