PREMIJERA TEATRA NARANČA

ZLATOKOSA: Predstava u stihovima - zadovoljstvo i izazov za glumce

Režiju potpisuje Petra Vukelić, a autor inspirativnog teksta ove bajke pisane u stihovima, nastale prema poznatim bajkama braće Grimm te Charlesa Perraulta, je Irin Šime Rabar

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Zlatokosa

Zlatokosa


U subotu u 18 sati u dvorani narančastih stolica Dječjeg kreativnog centra (nekadašnjeg Pionirskog doma) bit će upriličena premijera novog naslova Teatra Naranča "Zlatokosa".

Režiju potpisuje Petra Vukelić, a autor inspirativnog teksta ove bajke pisane u stihovima, nastale prema poznatim bajkama braće Grimm te Charlesa Perraulta je Irin Šime Rabar, koji u predstavi kao glumac - lutkar tumači lik Galeba, Zlatokosinog najboljeg prijatelja. Autori glazbe su Irena i Mauro Giorgi, a tekstove songova napisala je Katja Rabar, koja u predstavi glumi Zlatokosu te potpisuje i koreografiju.

U predstavi glume, osim Katje Rabar i Irina Šimea Rabara i Majkl Mikolić te Luka Juričić te od mladih snaga Elizabeta Košeto, koja tumači čak dva lika: Zlatokosinu majku te njezinu maćehu, odnosno vješticu.

Katja Rabar za ovu predstavu veli "proces rada obilježile su zabavne i zanimljive probe uz mali, ali zaigran i predivan ansambl. I ova predstava donijela je novi glumački izazov, a uz odličnu ekipu te poticajnu atmosferu na probama mislim da smo sve izazove kreativno i uspješno riješili te da nas čeka još jedna odlična bajkovita predstava".

Elizabeta Košeto ističe pak "rad na ovoj predstavi bio mi je dosta izazovan, zato što je tekst pisan u stihu. Trebala sam se poigrati s tim da rečenice zvuče prirodno kao da je pisan u prozi. Drago mi je da sam se s tim susrela i nešto novo naučila. A i pošto igram dva lika tražila sam razliku među njima, kako u glasu tako i u karakteru. Oduvijek mi je bilo zabavno raditi na tim razlikama među likovima".

Luka Juričić naglašava "Nakon dugo vremena raditi na predstavi koja je pisana u stihu bilo je pravo zadovoljstvo i osvježenje. Iako je sama forma zahtjevna i traži fokusirani i aktivni angažman, rad je bio ugodan i zabavan".

- Upustio sam se u to dijelom iz potrebe i dijelom iz vlastite želje za učenjem. Kako profesionalan tim Naranče nije mnogobrojan, često radimo više poslova. Iako to na prvu može zvučati kao nešto negativno, kao glumac koji još uvijek radi svoje prve korake profesionalne karijere, gledam na to kao na privilegij. Ovdje imam priliku učiti i širiti svoje vidike kao umjetnik. Pošto smo mala ekipa, možemo reći da smo dio cijelog procesa stvaranja predstave. Nerijetko su naši članovi glumačkog ansambla osim u funkciji glumaca i u različitim funkcijama autorskog tima. Htio sam iskoristiti priliku i okušati se u dramaturgiji. Srećom pa imam kolege-mentore koji su mi podrška u razvijanju umjetničkih vještina, zaključuje Irin Šime Rabar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater