ISTARSKO NARODNO KAZALIŠTE

WOODY ALLEN U REŽIJI I ADAPTACIJI TONIJA CAFIERIJA: U četvrtak premijera predstave "Muževi i žene"

| Autor: Mladen RADIĆ
Ansambl predstave (Dejan ŠTIFANIĆ)

U predstavi, koja igra na Maloj sceni, glume Valter Roša, Lara Živolić, Luka Mihovilović, Mada Peršić, Gala Nikolić i Matino Antunović. Ulaznice za premijeru su rasprodane, a reprize su u petak i subotu u 20 sati

Premijera prve ovosezonske predstave za građanstvo u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula održat će se u četvrtak u 20 sati na Maloj sceni, a radi se o "Muževima i ženama" Woodyja Allena u režiji i adaptaciji Tonija Cafierija, najavljeno je danas na konferenciji za novinare. Ulaznice za premijeru su već rasprodane, tako da zainteresirani mogu doći na jednu od repriza koja se održavaju u petak i subotu u 20 sati.

Na rubu žanra

Ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić rekla je da se radi o velikom i iznimno zahtjevnom naslovu velikog autora, a Cafiero napominje da se predstava bavi dvama nukleusima društva, a to su obitelj i parovi pa ga kao redatelja zanima što se tu događa.

- Predstava postavlja pitanje što znači biti sam, odnosno jesmo li sposobni ostati sami, ali sami sa sobom, kaže Cafiero koji napominje da se Woodyja Allena obično doživljava kao klauna, ali kada se zapravo čita ono što je napisao, to djeluje vrlo okrutno. "Za predstavu piše da je komedija, ali nisam siguran da je to. Nije niti tragedija, možda je drama. To je nešto miješano, danas je teško razlikovati žanrove", podijelio je s novinarima svoja razmišljanja Cafiero koji je zaslužan i za izbor glazbe u predstavi.

U predstavi glume Valter Roša, Lara Živolić, Luka Mihovilović, Mada Peršić, Gala Nikolić i Matino Antunović, koji su se predstavili novinarima kao i Martino Šesnić koji je zaslužan za video projekcije, te ističe da predstava likovno vrlo zanimljiva.

Valter Roša glumi Gabriela Rotha koji je modeliran prema samom Allenu i trenutno je u fazi razvoda s Judy koju glumi Lara Živolić. Kako kaže Roša, predstava pokazuje da život nije jednosmjerna ulica, a Živolić ističe da je bitno da smo iskreni prema drugima i sebi samima. Drugi par tumače Luka Mihovilović (Jack) i Mada Peršić (Sally). Peršić je ovo nakon "Lysistrate" drugi nastup u produkciji INK-a, a ona objašnjava da da "Muževi i žene" govore o tome "koliko trebamo žrtvovati da bi ostali u odnosu s drugom osobom" odnosno na što ljudi pristaju da ne bi bili sami, dok Luka Mihovilić kaže da već dugo nije kao glumac bio fokusiran na jednu ovako važnu, životnu stvar.

- Svatko tko je ovo proživio, svatko će se naći u svemu tome, kaže on i dodaje da unatoč tome što je glumačka ekipa mlada, oni znaju dosta o tome o čemu pričaju jer su dosta proživjeli.

Strah od samoće

Matino Antunović glumi ljubavnika i još nekoliko likova zbog čega mu je bio zanimljivo iskakati iz jedne uloge u drugu te smatra da će ga to učiniti boljim glumcem.

Drugi put u produkciji INK-a, također nakon uloge u "Lysistrati", angažirana je Gala Nikolić koja glumi novu Jackovu curu i još jednu ulogu te kaže da se ovdje bave strahom od samoće, s čime se mogu povezati svi, bili stari ili mladi.

Za prijevod teksta zaslužna je Ingrid Damiani Einwalter, oblikovanjem i izradom scenografije te scenskim rekvizitima bavili su se Desanka Janković, Goran Šaponja, Dario Družeta, Giordano Sirotić, Nenad Cukon, Nenad Vitasović, Divna d.o.o., Cafiero i Šesnić. Janković i Cafiero potpisuju kostimografiju i izbor kostima, oblikovatelj svjetla je Dario Družeta, lektorica Margareta Đordić, a organizator inspicijent Manuel Kaučić.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum