DODJELA NAGRADA

Strukovne udruge suvremenog plesa Republike Hrvatske: MATIJA FERLIN NAGRAĐEN ZA NAJBOLJU KOREOGRAFIJU I PLESNU IZVEDBU ZA "SAD SAM MATTHÄUS"

Nagrade su dodijeljene u pet kategorija, pri čemu su o pobjednicima odlučivali upravo sami plesni umjetnici - članovi Udruge profesionalnih plesnih umjetnika "PULS" i Udruge plesnih umjetnika Hrvatske UPUH

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Iz nagrađene predstave (Snimila Jelena Janković)

Iz nagrađene predstave (Snimila Jelena Janković)


Krajem tjedna održana je dodjela Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske, u organizaciji i produkciji Udruge profesionalnih plesnih umjetnika "PULS" i Udruge plesnih umjetnika Hrvatske UPUH, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH. Dodjela je održana putem Zoom platforme, a režiju i vodstvo potpisuje Umjetnička organizacija Škvadra, u suradnji s glumcem Borisom Barukčićem.

Pet kategorija

Nagrade su dodijeljene u pet kategorija, pri čemu su o pobjednicima odlučivali upravo sami plesni umjetnici članovi gore navedenih udruga. Nagradu za najbolju koreografiju, kao i za najbolju pojedinačnu izvedbu dobio je Matija Ferlin za predstavu "Sad Sam Matthäus" (2021.).

- Ovo je prvi put da sam nagrađen od strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske, a Nagrada za najbolju pojedinačnu izvedbu je moja prva izvođačka nagrada. Zahvalan sam kolegicama i kolegama što su prepoznali slojevit i detaljan rad ne samo mene, već i cijelog autorskog tima koji je mjesecima posvećeno radio na projektu. Rad na samoj predstavi, na ovom "izvođačkom maratonu" u trajanju od tri sata bio je zbilja izazovan i svako novo igranje predstave je svojevrsna izvođačka muka kroz koju prolazim, no reakcije publike i kritike su zbilja izvanredne, a sad je i stigla potvrda članova strukovnih udruga. Nadam se da će predstava imati dugovječni izvođački život i najavljujem da ćemo se ubrzo vratiti pred pulsku publiku", kazao je uz dodjelu nagrade Matija Ferlin za Glas Istre.

Niz uspješnica

Matija Ferlin autor je niza uspješnih predstava poput "Sad Sam Lucky", "Sad Sam Almost 6", "Nastup", "Mi smo kraljevi a ne ljudi", "Staging a Play: Antigone", "Staging a Play: A Glass Menagerie", "Staging a Play: Tartuffe", s kojima je ostvario niz zapaženih međunarodnih gostovanja i nagrada.

Najperspektivnijom plesnom umjetnicom proglašena je Anika Cetina za plesnu predstavu "Anna, balla" (2021.), a nagrada za najbolji izvođački ansambl (kolektivnu izvedbu), otišla je u ruke ansamblu predstave "Dowl" (2021.), a to su: Ivana Bojanić, Viktoria Bubalo, Lana Hosni, Anna Javoran, Ana Mrak, Eva Priečkova i Sonja Pregrad. Posebnu nagradu, koju dodjeljuju upravni odbori strukovnih udruga za izuzetan umjetnički doprinos i organiziranje događaja od posebne važnosti za razvoj plesne umjetnosti, dobili su Divert inkluzivni plesni kolektiv i Plesna grupa Magija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater