ISTARSKO NARODNO KAZALIŠTE

PULA: Raspisan natječaj za izbor članova kazališnog vijeća, no mandat će novoizabranim članovima trajati vrlo kratko, SAMO DVA MJESECA

| Autor: Vanesa BEGIĆ
INK (Foto B.DANEVSKI)

INK (Foto B.DANEVSKI)


Raspisan je natječaj za izbor članica i članova Kazališnog vijeća Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, a temeljem Odluke o uvjetima i postupku za izbor kandidata za članove upravnih vijeća ustanova čiji je osnivač Grad Pula te zaključka gradonačelnika.

Natječaj se raspisuje za tri člana i otvoren je 15 dana, od dana objave (15. svibnja), no mandat će novoizabranim članovima trajati vrlo kratko, samo do 2. kolovoza jer je prethodnim članovima ovoga vijeća, koji su razriješeni nakon zahtjeva vijećnika stranke Možemo! u pulskom Gradskom vijeću Noela Mirkovića, mandat trajao do tog datuma.

Naime, Mirković je, podsjetimo, na sjednici Gradskog vijeća 21. travnja pozivajući se na Zakon o kazalištima, Statut INK-a i Statut Grada Pule zatražio razrješenje članova Kazališnog vijeća Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, i to Roberta Raponje, Sandre Burić i Elvisa Orbanića, koji su predstavnici osnivača - Grada Pule.

Glavni razlog za njihovo razrješenje odnosio se na koncem siječnja poništeni natječaj za imenovanje ravnatelja INK-a, a Mirković je smatrao, kako je izjavio za naš list, da je "natječaj isključivo većinom glasova predstavnika osnivača u Kazališnom vijeću proveden prekoračenjem ovlaštenja i preuzimanjem ovlasti Gradskog vijeća Grada Pule."

Podsjetimo, predstavnici zaposlenika u Kazališnom vijeću su Clara Chiara Cerin i Miodrag Flego.

  Povezane vijesti


  Podijeli: Facebook Twiter
  Web kamere

  Pula

  Pula: Gradilište Studentski dom
  Pula: Gradilište Studentski dom

  Pula

  Pula: Golden Gate of
  Pula: Golden Gate of